Obehagligt och smärtsamt blev till en trevlig kväll

Sov till strax före nio och kom plötsligt på att jag hade en tid inne i stan att passa. Men inte förrän 12:30 så det var ändå rätt lugnt.

Först mat åt pojkarna, sedan en kopp kaffe till mig. Skrev veckosammanfattningen som jag inte hunnit tidigare i veckan och gjorde sedan frukost.

Kände att jag var ganska sen och skyndade iväg till T-banan. Kom fram till tandläkeriet med tio minuters marginal.

Det gjorde fruktansvärt ont, kunde inte låta bli att säga att det var värre än att föda barn. Skillnaden är väl att det är en kortare tid. Förstår verkligen varför micklande med tänder ingår i tortyr, inte minst i filmer där tortyrscener ingår. Vidrigt är det! Men nu ska jag inte dit förrän i mitten av december.

Åkte ut till Fruängen för att titta på en väska med hjul som jag hittat på nätet. Hade ringt på morgonen för att försäkra mig om att de har en fysisk butik.
Det visade sig att affären öppnat för två veckor sedan, tidigare hade de bara sålt via nätet. Accessory shop heter affären och ligger i Fruängen. Hon som har affären var supertrevlig och jag känner att jag vill dela med mig trots att det här verkligen inte är något sponsrat inlägg. Se det som ett tips bara.

Köpte väskan jag kollat in på nätet och på vägen stannade jag till vid Pressbyån och drack en kopp kaffe och åt en glass.

Hade bestämt med H…..t att vi skulle ses på Hjälmaren vid Årsta torg klockan 17. Jag insåg ju att jag skulle vara där redan 16 och sms:ade henne. Satte mig ute med ett glas rött medan jag väntade.

När H…..t kom ville hon sitta inomhus och vi flyttade in. Jag beställde en Årsta toast och hon någon rätt med avokado och räkor.

Verkligen gott med kött, bacon och pommes. Jag har ätit den här rätten tidigare och tycker den är så god.

Vi hade en hel del att prata om och tiden rann iväg. Vi beställde efterrätt, Banoffee, och jag drack kaffe till.

H ville inte gå och vi beställde varsitt glas vin till. Men sedan var det dags att gå hem. Jag följde H nästan till hennes port och tog sedan Tvärbanan till Gullmarsplan där jag bytte till T-banan. I Skarpnäck hade jag sådan tur att det bara var två minuter tills bussen skulle gå. Valde att inte promenera hem i mörkret. Det är alltid skönt att slippa gå biten med skog när det är mörkt.

Väl hemma fick pojkarna mjukmat och jag satte mig en stund innan mina kvällsrutiner tog vid och det blev sovdags.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

4 svar på Obehagligt och smärtsamt blev till en trevlig kväll

  1. Ingrid skriver:

    Så skönt att du slipper tandläkaren ett tag nu. Själv ska jag dit 4 september, men det är bara ett litet hål som ska fixas, så jag hoppas att jag slipper lindrigt undan. Det brukar svida värst i plånboken!
    Bra att du fick trösta dig med ett väskinköp och en trevlig måltid tillsammans med H.
    Ha en fin fortsättning på kvällen!
    Kram, Ingrid

  2. Hannas krypin skriver:

    Det är verkligen inte roligt att gå till tandläkaren. Men ett nödvändigt ont såklart. Låter som att ni hade det riktigt trevligt. Jag gillar inte heller att gå i skogen när det är mörkt.

  3. znogge skriver:

    Så skönt att du slipper tandläkaren på ett tag nu. Så smärtsamma behandlingar är verkligen en plåga. En plåga för plånboken dessutom. Desto trevligare med en ny väska och god middag på lokal i trevligt sällskap. Så skönt att bussen parerade så bra när du kom hem.

    Önskar en fin torsdag!
    Kram

    • Kraka skriver:

      Jag var hos tandhygienisten och det är verkligen plågsamt med elektriska knivar mellan tänderna och på tandhalsarna. Specialisttandläkaren vill att jag går till tandhygienisten var fjärde månad så nu har ja en tid där i december. Tandvård är verkligen dyrt, har lagt drygt 27 000 i egenavgifter i år och det blir säkert lika mycket varje år. Jag kommer aldrig att ha råd att sluta jobba, alternativ inte ha råd att ha mina tänder kvar. Suck!

      Jag har länge tänkt att jag vill ha en väska på hjul, men inte en vanlig dramaten, som jag kan frakta mina böcker och laptop i till skolan, biblioteket mm. Det är så tungt att bära, även i ryggsäck blir det tungt.

      Ja, det är trevligt att träffa vänner, äta och prata. Men även de tar energi och idag ska jag arbeta igen.

      Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *