Välkommen återhämtning, men ändå en aktiv dag

Som jag skrev igår så behövde jag återhämtning från interaktion med andra människor. Så är det med introverta personer, vi behöver vara självsamma för att ladda ny energi och den senaste tiden har varit fattig på ren egentid.

Nu kan man ju inte helt avskärma sig från världen därute, på fredagens attgöralista stod både kompletterande inköp och träning. Men eftersom högskolor och universitet drar igång höstterminen på måndag så hade jag en hel del förberedande läsning att göra. Hade även en del utejobb som diska och frakta bort ännu en kärra med taggbuskar. Lite beroede på om det skulle sluta regna eller inte. Att diska i i regn är inte min favoritsyssla…

Pluggade drygt en timme, pojkarna fick sin mjukmat och jag gjorde frukost. Kopplade av med en halvtimme ljudbok innan jag läste en timme till.

klädde mig och åkte till Tyresö för att träna. Började med inköp av vin och fikade sedan på Espresso House.


Åkte sedan till SATS och tränade, duschade och tvättade håret. Därefter åkte jag till Stuvsta för att göra lite kompletterande inköp. Behövde bland annat potatis till helgens kvällslunchlådor.

Väl hemma igen satte jag mig och drack kaffe och åt ett par mackor. Lyssnade på ljudbok och chillade lite.

Värmde min pizza, en fryspizza eftersom ”vanliga” är alldeles för dyra. Men det var gott ändå. Ett och glas Crazy cat till den och middagen var perfekt.
Lyssnade klart på boken och gjorde mig klar för att sova. La mig sedan tidigt och lyssnade på nästa bok i serien.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

5 svar på Välkommen återhämtning, men ändå en aktiv dag

  1. znogge skriver:

    Jag skulle nog inte kalla dagen en dag av återhämtning men allt är ju relativt! En bra dag i alla fall får man säga. Min favoriträtt är pizza men frysta, nej det går bara inte. Eller går gör det så klart men jag kunde ätit vad som helst. Visst, pizza är inte billigt men det blir ändå inte så ofta. Crazy cat har vi inte testat men det verkar vara populärt.
    Önskar en god kväll!
    Kram

    • Kraka skriver:

      Precis så är det, allt är relativt. Jag längtade efter självsamhet och det hade jag till största delen. Var visserligen ute bland folk och pratade både med F och L..a i telefon, men jag gjorde alla aktiviteter utan att umgås med någon. Så ur aspekten att vara i självsamhet så blev det återhämtning. Men rent allmänt var det inte det och jag var supertrött när kvällen kom och la mig tidigt. Tanken var att ligga och lyssna på ljudbok, men ja somnade snabbt och vaknade sedan mitt i natten, halv tre. Då var jag egentligen färdigsoven och gick upp och gjorde kaffe. Men jag hoppas att jag ska kunna somna om en stund igen senare.

      Nej, fryspizza är långt ifrån samma sak som en pizzeriapizza, men jag tycker ändå att det kan vara rätt gott. Men det är en annan maträtt.
      Jag var ute och åt på lokal i söndag, måndags och i onsdags och på måndag ska jag ut igen och kände att jag nog skulle avstå utsvävningar hemma en vanlig fredag. I Stockholm kostar en pizza runt 150 kronor och en fryspizza lite drygt 30 kronor. Funderade på att möjligen äta en halv och sedan lägga en fjärde del i två matlådor för lördag och söndag. Men sedan bestämde jag mig för att hålla mig till ursprungsplanen med fiskbullar, potatis och broccoli i matlådorna för helgen.

      Nu är klockan kvart över tre och jag dricker kaffe och har ätit en passionfruktbiskvi. Helt galet vid denna tidpunkt, men gott. Komemr att lägga mig igen men behöver bli lite trött först. Hörde att Orvar knaprade på torrfoder och Kingston sitter här hos mig. Men att servera mjukmat mitt i natten kmmer jag inte att göra så det kan de glömma. 😀

      Hoppas du sover gott.
      Kram

  2. Ingrid skriver:

    Det låter som en ganska bra dag tycker jag. Vanliga pizzor är inte bara dyra, de är alldeles för stora också. Det är klart att man kan spara halva till ett senare mål, men då är de ju inte så goda som när de är nygräddade.
    Hoppas att du har en bra fredag!
    Kram, Ingrid

    • Kraka skriver:

      Det var en bra dag. Nej, en värmd pizza är nästan likvärdig med en fryst. Lite bättre förstås men inte som en nygräddad.
      Ja, min fredag var bra, hoppas din också var det. Jag var trött och la mig tidigt, i tidigaste laget, och det straffar sig med en vakenperiod nu under natten.
      Kram

  3. Micke skriver:

    Pizzorna har ju gått upp i pris så en fryspizza fungerar ju trots allt, så illa är de ju ändå inte även om en nygräddad är jättegott.
    Blev en här igår, nygräddad, frugan tog nuggets, hennes favorit, men det är ju inte så ofta numera vi beställer, nån gång i månaden eller kanske två.

    En bra dag för dig, det där med introvert stämmer in på mig också, efter en sammankomst behöver jag lite egentid, absolut.

    Ha nu en fin Lördag Kraka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *