Oj, vilken start på veckan

Vaknade av att det störtregnade. Egentligen skulle alarmet väcka mig klockan fem, men jag klev upp när jag vaknade.
Drack kaffe och åt en macka, pojkarna fick mjukmat och sedan klädde jag mig och packade ner det som jag skulle ha med mig. Idag var det dags för skolstart.

Det funkade rätt bra att köra till Uppsala trots att det var mycket trafik. Jag stannade i Stora Wäsby och köpte lite mer frukost, hade inte haft tillräckligt hemma.

Klockan tio började våra lektioner och vi fick både information inför kursen och föreläsning. Efter lunchrasten hade vi diskussion om texterna som hörde till den här veckan.

Eftersom det var terminsstart var det sedan mer information, mest avsedd för dem som var nya på skolan. Det erbjöds en rundvandring i lokalerna men den följde jag inte med på. Jag hittar nog lika bra som i mitt eget hem tror jag.

Dagen avslutades med att landshövdingen Stefan Attefall höll en föreläsning om Dag Hammarskjöld. Han bor på Uppsala slott i samma våning som Dag Hammarskjöld växte upp.
Det var en bra föreläsning, trots att han nog inte berättade något jag inte redan visste. Han var en underhållande föreläsare och det är alltid uppskattat.

Fyrisån en dag i september.

Efteråt skyndade jag mig iväg. Hade bestämt med min vän röntgenläkaren och hennes man att ses på Pinchos klockan 18:00. Jag kom precis i tid och de hade kommit en stund innan och satt redan vid bordet.

För den som inte vet så fungerar det så att man beställer smårätter via en app. Tre brukar vara lagom och jag beställde först tre rätter. En med räkor, en med en våffla med räkröra och en med köttbullar, gräddsås och lingon.

Jag hade ju inte ätit lunch och fick för mig att jag behövde en fjärde som då fick bli fish and chips.

Eftersom jag snart fyller år hade jag fått ett mail med info om att jag skulle få en överraskningsdessert.

Glass med popcorn. Lite udda kanske, men helt okej. Drack svart kaffe till desserten. Sedan var jag proppmätt och insåg att den där fjärde rätten varit helt onödig. Men så kan det vara ibland…

När vi ätit klart och det var dags att åka hemåt skiljdes vi åt med kramar utanför. Jag hade parkerat på motsatta sidan stan, nedanför slottet och vännerna på andra sidan järnvägen.

Det var oväntat mycket trafik på vägen hem. Men inga köer i alla fall. Pojkarna väntade troget och kom och mötte mig vid dörren när de hörde mina steg.

Nu är vi alla mätta och belåtna för givetvis serverades det mjukmat när jag kom hem. Imorgon ska jag kosta på mig fri sovning, trots att jag egentligen inte har tid att sova bort en massa tid.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

3 svar på Oj, vilken start på veckan

  1. Znogge skriver:

    Det kan man kalla en rivstart på veckan! Kul att skolan är igång igen. Att du inte var i behov av rundvandringen kan jag förstå. En bra föreläsare gör så stor skillnad. Han eller hon kan egentligen prata om vad som helst men man lyssnar.
    Trevligt med mat på lokal på kvällen. Fyra rätter plus dessert lät mastigt men det är svårt att veta hur mätt man blir.
    Önskar en fin tisdag utan regn!
    Kram

    • Kraka skriver:

      Ja, det blev en verklig rivstart med lite blandat innehåll.
      De där rätterna är ju tapasstorlek så fyra rätter är inte jättemycket mat, men jag hade klarat mig bra utan den fjärde. Jag är väldigt förtjust i Pinchos och det konceptet. Har du och Husse varit på Pinchos? Det finns lite varstans och både Malmö och Trelleborg har Pinchos.

      Idag är det sol, men fortfarande kyligt. Ska dricka lite kaffe, läsa (plugga) en stund och sedan se till att komma iväg till träningen. Tisdagsshopping är också ett nödvändigt inslag denna dag.

      Ha en fin tisdag!
      Kram

  2. Ingrid skriver:

    Du fick verkligen en innehållsrik måndag med en massa olika aktiviteter. Pinchos och deras små portioner gillar jag. Det brukar smaka så bra och där har jag inga problem att äta upp det man får på tallriken.
    Ha en fin tisdag!
    Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *