Idag gick det inte ihop sig alls och jag blev så trött

Det var så skönt med en helt fri sovning. Behövde verkligen det. Nu var det ju inte så att jag sov väldigt länge ändå, men till strax efter halv åtta.

Gick upp, gjorde kaffe, la upp mjukmat och så småningom två knäckemackor till mig. Började så smått planera dagen. Då ringde L..a.

L..a hade fått en faktura på 1800 kronor från Stockholms vatten och avfall, utskcikad av Svea bank. Hon hade ringt och pratat med dem och fått till svar att det inte spelade någon roll att hennes bil är privat, hon äger ett företag och då är det som lämnas på återvinningscentralen verksamhetsavfall. Beslutet kunde överklagas om man visar kvitton på att man ersatt det kasserade med nya likadana saker.
Hon förklarade att det var mina saker och att hon bara skjutsade mig. Den hon pratade med krävde att få veta exakt vad som var kasserat och sa att det kanske skulle gå att slippa betala om det kom en kopia på en ny vattenslang. (Jag hade ett flertal hål på min slang och ska köpa en ny. Det övriga jag kasserat var musangripna dynor.

Jag blev så arg så jag skakade och ringde till Stockholms vatten och avfall. Där fick jag helt andra besked och att de inte alls har med att göra om man kan visa att man köpt nya saker för att ersätta det kasserade. Inte heller gäller avgifter för privatregistrerade fordon oavsett om man äger ett företag eller inte. Det gäller bara bilar som är registrerade på företag. Jag fick också veta att det är Svea som ska kontakta Svoa och några kvitton ska inte alls visas upp. Jag fick veta hur vi skulle handlägga det hela och det var självklart att den här fakturan inte skulle betalas. Vi får väl se hur det går, jag har haft med Svea bank att göra tidigare och de brukar inte ge sig. De utgår från att kunder är kriminella och är allmänt otrevliga. Kvinnan på Svoa var hur trevlig som helst och jag erbjöd mig att genast skicka kvittot på min nya dyna och sa att jag kunde åka och köpa en ny vattenslang redan idag. Men hon sa att det inte angick dem vad jag köpte eller inte och att det var inget de hade rätt att fråga om.

Sedan har L..a ringt Svea Bank igen och fick naturligtvis inte prata med samma person, det får man ju aldrig. Men personen i fråga hävdar att dels att har man enskild firma så är privata bilar också företagsbilar och att det har rätt att se kvitton på det man ersatt det kasserade med. Suck! De skulle ringa till Svoa i alla fall, men de får vi väl som om de gör. Nu är jag så upprörd över det här så om de inte reder ut det kommer jag att överklaga till högsta instans. Jag har rätt att lämna på återvinningen och har ingen skyldighet att äga en stor bil. Så är det bara! Suck!!

Pluggade, åt lunch och pluggade igen. Pratade mer med L..a och vi beställde biljetter till Magnus Uggla i februari. Tittade klart på gårdagens avsnitt av Halv åtta hos mig. Klädde mig och åkte och tränade.

Efter träningen åkte jag först till Bauhaus och köpte handskar, inte sådana där blommiga trädgårdshandskar utan lite kraftigare. Hade tröttnat på att få taggar i händerna. Det får jag säkert ändå, de där hullingarna går igenom allt, men lite färre i alla fall.

Började med att köpa en grillad med bröd. Trots att jag ätit lunch innan jag åkte var jag så hungrig att det snurrade i huvudet. Sedan frågade jag i vilken gång handskarna skulle ligga och gick och hämtade två par. Därefter åkte jag till Stora Coop i Port 73 i Haninge.

Hade en lista över vad so skulle köpas så det gick ganska snabbt. Åkte hem och gick till grannen i 1:an och frågade om hon äter vitt bröd och ville ha ett formfranska. Det ville hon. Jag hade köpt två och tänkt att jag skulle ge det ena till någon. Det var extrapris och två kostade 29 kronor, men ett kostade 20. Ekonomiskt var det ju ett feltänk kanske någon tycker, men jag bir ofta bjuden på kaffe an A.n i 1:an så dte kändes bra att ge det till henne.

Nu var klockan så mycket att något trädgårdsarbete inte var att tänka på. Allt snurr runt den där fakturan hade tagit för mycket energi och tiden hade tickat iväg. Klockan 18-20 hade jag lektion på zoom.

Det var tur att jag gick in för att koppla upp mig nästan en timme innan. Det var stört omöjligt att få det att fungera och jag fick prova alla möjliga knep för att kunna logga in. Att gå in från universitetets sida som jag gjort innan var omöjligt och varje gång jag försökte låste sig hela datorn och jag fick stänga ner och logga in igen. Helt sjukt!

Det var spännande föreläsning, men jag var så trött. Inte superkul att sitta och se halvdöd ut på zoom. Men vad ska man göra…

Efter zoomlektionen fick pojkarna sin mjukmat och sedan lyssnade jag på två föreläsningar i en av mina kurser på Newman. Därefter var det dags för mina tandritualer och sedan gick jag och pojkarna för att sova.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

5 svar på Idag gick det inte ihop sig alls och jag blev så trött

  1. Znogge skriver:

    Jag kan verkligen förstå att ni båda gick i taket för det var bland det galnaste jag har hört. Förstår mer än väl att du/ni inte tänker ge er här. Sedan är det märkligt också att man inte får samma besked. Ja, man kan verkligen bli schackmatt för mindre. En intensiv kväll blev det också med flera föreläsningar. Hoppas i alla fall att du sov som bedövad i natt.

    Kram och god onsdag!

    • Kraka skriver:

      Tack! Jag har sovit alldeles utmärkt, subjektivt sett.

      Ja, hela grejen är ju galen. Hela tiden säger man till oss kommuninvånare att vi ska återvinna och lämna på återvinningscentralerna och så gör man så här.
      Jag gillar verkligen inte Svea Bank AB och det här spär ytterligare på mina åsikter. L..a ringde igen och sa till dem vad man sagt på kommunen och fick då till svar att de som svarar i telefon fått den informationen att de ska kräva kvitton på vad man köpt in för att ersätta det man kasserat. Alltså helt annan information än vad kommunen ger. Där håller man dessutom med mig om att jag somm privatperson med en lite i10 har rätt att låna/få skjuts i någon annans bil. Dessutom anser jag att en enskild företagare självklart måste kunna köra privat avfall med sin firmabil. Jag är också mycket tveksam till Svea Banks resonemang att alla bilar som en en person med enskild firma äger per automatik är firmabilar. Just den saken tänker jag få prövad i högre instans om inte L..as bestridande godtas.
      Det blev ju även en massa extrajobb för både L..a och mig med telefonsamtal och L..a var tvungen att skriva ett bestridande. Det gick åtskilliga timmar till det här, som dessutom inte är avgjort ännu. Hon säger att vi ska betala hälften ar o vi måste betala, men det går jag självklart inte med på. Jag ska betala allt, det var ju mitt avfall. En större dyna och två mindre samt en vattenslang. Men jag kommer i så fall aldrig mer att lämna något på återvinningen. Vi hade ju lika gärna kunnat lägga det på nästa års majbrasa och så får det i så fall bli i framtiden. Visserligen inte tillåtet, men… Suck, dubbelsuck, trippelsuck och qvadruppelsuck! Samhället har lämnat över alldeles för mycket till skumma fakturerings- och indrivningsföretag och p-bolag. Det finns inga proportioner vad gäller rimlighet längre. Som privatperson har jag ingen skyldighet att ha en bokföring med kvitton och verifikationer. Men Svea Bank ville ha det trots att de fick information att jag är privatperson. Att jag råkar ha kvittot till den nya solsängsdynan beror enbart på att jag köpt den på IKEA och de skickar kvitton på mail. Jag kan skriva ut hundratals av just det kvittot om jag vill. Det vill jag inte. Tror de svamlade om att de skulle ha kvitton på vad man kasserat också. Har de någonsin varit på en återvinningsstation?!! Man kör genom området och kastar ner i containrar för respektive avfall.

      Idag ska jag förutom pluggande göra något trevligt också. Har inte bestämt vad ännu, men något ska det bli.

      Ha en fin dag!
      Kram

      • Znogge skriver:

        Jag tycker det är jättebra att ni driver saken vidare. Även en företagare har ju rätt att kasta privata saker på återhämtningen. Företaget är en sak och den egna bostaden något helt annat. Jag tycker det låter väldigt märkligt med deras resonemang kring bilarna också. I min värld borde kommunen vara den som sätter riktlinjerna och vet vad som gäller. Ärligt talat verka Svea Bank vara en slipad och väldigt ful fisk. Trippelsuck var ingen överdrigt!

        Klart att du ska unna dig något trevligt i dag!

        Kram

  2. Annika skriver:

    Fruktansvärt störigt och byråkratiskt. USCH. HOPPAS att ni får rätt i slutändan och att Svea ger sig.
    Hoppas det, så irriterande.

    Rivstart på veckan på många sätt.

    Hälsar jag som nu är tillbaka igen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *