Appropå på dränerad

Torsdagsmorgon, hade fri sovning och låg sedan kvar i sängen och läste tidningssidorna. Gick upp vid åttatiden och drack kaffe. I övrigt var det som vanligt hos familjen Kraka-Två katter.

Dagens planer:

  • Diska
  • Hämta glasögon
  • Besöka bror och svägerska
  • Styrelsemöte
  • Plugga

Kunde snabbt konstatera att även den här dagen skulle försvinna i rekordfart utan att mina ursprungsplaner skulle hinnas med. Att åka till Södertälje tar flera timmar. Nej, inte att åka förstås, men allt runt omkring.

Man ringde från specialisttandvården och hon pratade så fort att jag inte förstod vad hon ville. Var tvungen att säga det till henne. När hon lugnat ner sig kunde hon får svar på sin fråga och jag fick en ny tid i slutet av augusti nästa år.

Gick ut och hämtade vatten och gjorde ännu en kopp kaffe. Det var så varmt och skönt, riktigt sommarväder, ute.

Åkte till Södertälje och tog vägen förbi återvinningen och fotade skyltar. Gjorde det även på hemvägen och tog mig ända fram. Det finns skyltar, men det står inte alls det somm de påstår. Har äen kollat upp skatteverkets regler för bilar när man har enskild firma och även här har de fel. Betyder i och för sig inte att Svea Bank kommer att ge sig, men det känns ändå bra att ha rätt. Däremot står det på svoas hemsida att alla skåpbilar räknas som företagsbilar om man har enskild firma. Men det är stick i stäv med Skatteverkets regler. Man kan välja om bilen ska vara företagets elelr privat. L..a har valt att bilen är privat. Det finns en massa olika regler runt de två valen, men det ska jag inte gå in på här. Använder man inte bilen som företagsbil så är det bäst att ha den som privat. Annars får man åka max 100 mil per år privata resor utan att betala skatt för att man använt bilen. Förmånsbeskattning. Privat bil däremot fungerar på samma sätt som när jag åker till jobbet i mon bil. Man kan/får dra av resekostnader med 25 kronor milen och ska komma upp i 12500 kronor innan man får dra av dem, alltså 500 mil. Dra av betyder inte att det är gratis, bara att man betalar med oskattade medel.

Började med att hämta ut mina nya glasögon. Jag såg utmärkt med dem, de jag haft hade blivit både repiga och flammiga i ytbehandlingen. Har funderat på om jag fått grå starr, men eftersom jag sett bra med läsglasögonen så var det inte ett alternativ.

Fick kaffe hos bror och svägerska. Hon gnällde som vanligt men när jag skulle gå angrep hon mig, verbalt, på det mest kränkande och oförskämda sätt. Bland annat sa hon att alla vet att jag är dum i huvudet och hon hade sett till att undvika mig i alla år eftersom jag alltid trycker ner henne med att berätta om mina resor och att jag läser. Jag fick som vanligt veta att jag ”fått” allt gratis medan hon har arbetat och att jag är lat.
Hon har genom åren gett sig på mig lite då och då, men den här gången gick hon över gränsen. Jag tänker inte berätta på en offentlig blogg allt hon sa, men kan säga att det är helt oacceptabelt och jag kommer inte att sätta min fot där igen.

Ringde upp F, jag behövde prata för jag var helt chockad. Han hade tid en liten stund, var på jobbet, men ringde upp mig senare så vi kunde prata. Men han förstår inte vidden av allt. Hon kom in i min brors liv 1971. Innan hade vi en bra syskonrelation som hon lyckades förstöra på nolltid. Hon har faktiskt stulit min bror. Han är visserligen också knepig, men hon är riktigt sjuk i huvudet. Säger saker som ingen frisk människa vräker ur sig till någon annan. Hade jag inte haft inre styrka och både F och vänner hade det hon sagt varit nog för att ta livet av mig. Hon har i drygt 50 år trakasserat mig och förstört alla möjligheter till en bra relation med brorsan.

När jag kom hem vidtog det lilla livet med katterna. Mjukmat, lite ätbart till mig och ett glas rött. Jag är så uttröttad av de senaste dagarna så jag vet inte hur jag ska orka stå på benen till söndag kväll 21:30.  Men under kvällen var jag också på ett styrelsemöte på zoom. Såg på playTV och fixade med tänderna. Men sedan var det läggdags.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

6 svar på Appropå på dränerad

  1. Znogge skriver:

    Bra att du/ni kollar upp det så noga för det beslutet ska ni absolut få prövat. Sedan kan det vara rena utmaningen att få rätsida på det. Vissa företag tycker att de kan strunta i gällande lagstiftning och köra sitt eget race. Ibland tror jag inte att de ens känner till den. Tyvärr kan ett sådant agerande förekomma i vår kommunledning vilket naturligtvis är ett allvarligt övergrepp på demokratin kan jag tycka. De gör som de vill men tack och lov så är folk pålästa här så det överklagas och det med all rätt.

    Så otroligt tråkigt och märkligt beteende av din svägerska! Jag förstår att du inte går in på alla detaljer här och det finns ingen anledning till det heller men att påstå att du är lat. Helt otroligt att höra! Jag tycker att din bror borde agerat i den situation som uppstod.

    Tyvärr känner jag delvis igen situationen. En av mina släktingar (död sedan några år tillbaka) sådde split mellan många i släkten och var inte att lita på. Hennes agerande gjorde att andra blev ovänner och hon låg bakom allt. Naturligtvis var hon inte psykiskt frisk och det visste vi men det hjälpte inte alltid för skadan var skedd. Vid ett tillfälle gick hon över gränsen mot mig och därefter fick det vara nog för min del. Min syster var mycket tolerantare och fortsatte att umgås med henne och hennes familj men det var det inte tal om för min del. Jag tar inte den sortens skit. Sedan är det väldigt ledsamt när det blir så för hur trevligare vore det inte om man var vänliga och trevliga mot varandra.

    Hoppas att din fredag blir en lugn och stillsam dag!

    Kram

    • Kraka skriver:

      Haha… min dag har inte precis startat lugnt. Vaknade supertidigt av allt som händer runt mig. Skickade in kompletteringar till Stockholms vatten och avfall. Ringde sedan och fick veta att det är ett pågående ärende och att jag inte kan komplettera utan måste vänta under handläggningstiden. Jag berättade att jag mår dåligt, inte kan sova och att min son är rädd att jag ska få en hjärtinfarkt. Men de säger ju bara att jag ska lugna ner mig. De förstår inte alls att jag tycker 1800 kronor är mycket pengar. F tycker jag ska betala och skita in dem. Men jag anser att de har fel. Jag var och fotade skyltarna igår och det står inte att man ska ha något inte med sig. Det står att man ska prata med personalen och det gjorde jag. Båda gångerna.

      Det här med min svägerska är bara så sjukt. Hon drar ofta upp att hon som är uppvuxen i Finland vet bättre än jag och det sa jag till henne igår när hon angrep mig. Då anklagade hon mig för att inte vara svensk, hon var betydligt mer svensk än jag för hennes släkt kom ursprungligen från Dalarna. Hon var minsann inte avundsjuk på mig, det var jag som var avundsjuk för jag är socialist och hon har alltid försökt hålla mig borta från dem eftersom jag är socialist.
      Visst jag var med i SSU sedan jag var 14 år och sedan i partiet tills de tog beslut om NATO. Då lämnade jag socialdemokraterna, inte i första hand för att de vill vara med i NATO utan för att de körde över sin kongress vilket är ett big no no.
      Hon, och min bror som jamsar i hennes spår, har alltid anklagat mig för att vara för Sovjetunionen och nu för Putin. Det är vilda fantasier. Sovjet var en socialistisk diktatur och Ryssland är en extremhögerdiktatur. Hon har ju inte koll ens på att Putin inte är kommunist.
      Men n fick jag ju veta att jag inte är, och aldrig har varit, önskvärd i hennes värld och i den världen skyddar hon min bror från min onda socialism. Vet inte ens om man kan sucka åt det här. Jag som är så bortskämd och både fått resa och läsa och inte ens arbetar, för jag har ju inget riktigt arbete. Jag vet ju inte ens vad det innebär att arbeta och har ingen rätt att vara trött.
      Det som utlöste utbrottet den här gången var att jag påtalade att jag inte är 20 år längre utan 69 och inte heller orkar hur mycket som helst.
      Jag var 15 år när min bror, då 24, träffade henne som då var 23. Jag har faktiskt blivit angripen och trakasserad hela mitt vuxna liv. Så ja, jag har rätt att vara trött och få nog.

      Apropå andra saker, trevligare saker, så skiner solen och jag tänker kosta på mig lite trevliga avbrott idag. Imorgon ska jag också göra trevliga saker. På söndag dock arbete.
      Önskar dig en fin och bra fredag!
      Kram

      • Znogge skriver:

        Ibland begriper man inte vad det är för fel på vissa människor men något fel är det. Dessutom så måste man vara tämligen bitter om man vräker ur sådana saker till andra. Hennes resonemang verkar helt sakna verklighetsförankring och vett. Jag förstår mer än väl att du fått nog.

        Då är det bättre att satsa på trevligheter och unna sig det en skön sensommardag!

        Kram

        • Kraka skriver:

          Hennes fantasier om mig gränsar till psykotiska. Jag har väl aldrig i hela mitt liv ansett att diktaturer, varken höger eller vänster är bra. Att jag inte är svensk är också fantasier som är så befängda så det liknar inget. Dessutom är jag väl lika svensk som min helbror. Deras SD-sympatier är ju sjukliga. Jag blir ju inte utlänning för att jag känner invandrare, det smittar väl inte!

          Ja ja, galenskap får vi lämna därhän. Ska nog åka in till stan lite senare tror jag- Kanske äta något i sällskap med en kursbok. Eller se ännu en film. Kanske.

          Kram

  2. Ingrid skriver:

    Här i Klintehamn är återvinningen bara öppen på söndagarna. Folk är vansinniga och mer och mer bråte hamnar ute i naturen. Nu senast ett helt lass vid Barkan, motionsspåret som jag älskar.
    Släkt och familjerelationer kan verkligen bli infekterade. Jag är som tur är inte utsatt för något liknande. Din svägerskas beteende grundar sig förmodligen i rena avundsjukan. Hon har väl inte tålt att du och din bror hade en fin relation.
    Ha en fin helg!
    Kram, Ingrid

    • Kraka skriver:

      Ja, hon är fruktansvärt avundsjuk på mig. Men att hålla på i över 50 år och bråka. Jag var 15 år då de blev ett par. Man skulle ju kunna tro att hon är dement, men hon var 23 år då hon började kampen mot mig. Igår erkände hon varför. Jag är socialist och inte svensk. Därför har hon i alla år försökt hålla mig bort från henne och min bror. Ja, jösses säger jag bara!

      Ha en fin dag!
      Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *