Just nu är livet en soppa som saknar redning

Vaknade supertidigt och kunde inte somna om. Gick upp tidigt och gjorde kaffe. Kommer ta ett tag att ”komma på fötter” igen efter gårdagen.

Skrev ett nytt mail med diverse tillägg till Stockholms Vatten och avfall. Sedan ringde jag för att fråga hur det går i ärendet. Fick inte prata med ”min” handläggare utan istället med en näbbgädda som sa att jag var tvungen att vänta för det var handläggningstid.
Min son tycker jag ska betala och få det ut världen innan jag får en hjärtinfarkt. Även om jag måste ta pengarna ur mitt matkonto och svälta en månad så kommer det ju trots allt nya pengar månaden efter och då kan jag äta igen. Har ju lite knäckebröd, ett halv paket, och gamla havregryn. Det finns äpplen på träden så jag kommer inte att dö av svält, då är risken större att jag dör av en infarkt. Det gjorde min mamma. Hon var utsatt för stress och fick flera infarkter både i hjärta och hjärna. Hon dog av en hjärtinfarkt och var ganska exakt i min ålder då.

Lyssnade på ljudbok, gjorde tandrengöringen enligt de regler jag fått. Det tar ungefär 1½ timme varje gång. Brukar fuska lite på kvällen och om jag har bråttom. Vem har egentligen tid att borsta tänderna i tre timmar om dagen.

När jag var klar gjorde jag kaffe och sedan klädde jag mig. Hade följande planer:

  • Åka och träna
  • Göra några speciella inköp i Tyresö Centrum
  • Byta om och åka in till Stockholms city.

Skrev veckans Fem en fredag  medan jag väntade på att det skull bli okej att dricka igen. Mellan tandrengöringen och munsköljningen ska det gå 30 minuter och sedan 30 minuter efter munsköljningen innan jag får dricka. Men sedan var det okej med kaffe.

Åkte till SATS i Tyresö och körde mitt vanliga program. Duschade och tvättade håret. Därefter tankade jag inför morgondagen. Idag kostade bensinen 16:69, eftersom jag har 10 öre rabatt betalade jag 16:59 per liter. Priset har verkligen gått ner. Minns när det var upp i över 28 kronor, någon gång 2022.

Åkte ner till Tyresö centrum och gjorde ett par inköp och åkte sedan hem till stugan. Tanken var att jag skulle åka in till stan, men det visade sig att jag inte orkade. Tog en tupplur på 38 minuter och hade verkligen ont i huvudet och ena sidan av nacken. Tog två paracetamoltabletter och då var ju det där med ett glas vin ändå bara att skippa. Jobbar man på ett leversjukhus så kommer i alla fall inte jag ens på tanken att kombinera med aldrig så lite alkohol. Det fick bli ananasläsk.

Pluggade drygt ett par timmar och tittade sedan lite på playTV. Pojkarna fick mjukmat och jag tog en ostmacka.

Inte mycket till fredagskväll kanske, men jag mår verkligen dåligt av min svägerskas utfall mot mig igår. Trots att det inte var första gången så gick hon över gränsen den här gången. Jag har riktig existentiell ångest med funderingar över om jag aldrig mer får se min bror. Hon är ju den som styr och ställer och efter hans stroke så finns det inget utrymmer för att träffa honom ensam.

Vid 22-tiden tyckte katterna att det var dags för oss att sova. Jag fick faktiskt ligga med huvudet på kudden jag också. 🙂

 

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

3 svar på Just nu är livet en soppa som saknar redning

  1. Znogge skriver:

    En tuff dag minst sagt får man säga. Ja, ett sätt är att betala men jag hade aldrig gjort det men där tänker man olika. Vissa saker är svåra att släppa och påverkar oss mycket på ett negativt sätt. Förvisso är 1800 kronor värdsliga saker men principen är desto viktigare.
    När det gäller din svägerska så känns det tufft. Det verkar inte vara lätt att träffa din bror ensam för då hade det varit en annan femma. Nu är det det låsta positioner liksom. Kanske ska du ta tjuren vid hornen och prata med henne… Självklart med din bror närvarande.

    Önskar en bra lördag!

    • Kraka skriver:

      Nej, jag tänker inte betala förrän det är det sista alternativet. Måste jag betala så tänker jag försöka få ärendet prövat i Länsrätten. Just nu är det bara att vänta. Det är ju synd om L..a som hamnat i den härvan, det är ju henne Svea Bank är ute efter och är ärendet inte avslutat före sista betalningsdag så måste jag se till att betala så hon inte kommer till Kronofogden. För det är det de hotar med.

      Nej, min svägerska kan man inte prata med. Hon har sin egen bild av världen och min bror bara håller med. Det här är i botten en gammal konflikt, långt innan han fick sin stroke. Den handlar om att jag fått allt gratis utan att arbeta. Jag har ju inte ens ett riktigt arbete utan lever på skattepengar. Jag är lat och bortskämd osv… Nån gång 2006-2007 stod hon ute bland folk och skrek åt mig att jag förstört min brors liv genom att finnas till och att det varit bättre om jag varit död. Jag var både arg och ledsen då också, men vek mig efter att min bror tyckte att jag skulle låta ”kärringgnabbet” vara. Det var väl inte så farligt, jag var överkänslig osv…
      Nej, jag börjar bli för gammal för att orka med de här utfallen mot mig. Jag är inte stålmannens syster som ska orka jobba hur mycket som helst utan att det ens räknas som arbete. Jag sliter ganska hårt och det är inget jag ”fått” gratis. Hon ger sig bara inte, det är hennes åsikter och syn på livet. Det nya inslaget i hennes krig mot mig är att jag är en farlig socialist som inte är en riktig svensk.
      Det kändes även jobbigt att få svart på vitt att hon i alla år jobbat för att jag inte ska finnas i deras liv. Hon kastade det i ansiktet på mig. Kanske bra att få veta hur det hänger ihop, jag har ju alltid undrat varför de varit så avoga mot mig. Min bror och jag hade en bra relation innan han träffade henne. Hon är en väldigt udda person och jag skulle kunna berätta de mest märkliga saker om henne. Men det ska jag inte göra i skrift här.

      Önskar dig en bra lördag! Jag ska på en styrelseträff hemma hos ordförande och hans fru i Knivsta i eftermiddag. Ska bli så trevligt! Visserligen måste jag betala tillbaka ledigheten idag med ett dubbelpass imorgon. Men det får gå…

      Kram

      • Znogge skriver:

        Vissa strider är inte värda att ta. Ska det bli någon förändring här måste det komma från deras sida. Men men, det är svårt att lära gamla hundar att sitta…
        Låter som trevliga planer för dagen i alla fall!

        Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *