Ett varv i livets karusell

Vaknade klockan fyra men låg kvar och läste nyheter till klockan fem. Då gick jag upp och gjorde kaffe och en ostmacka. Det hade naturligtvis varit bättre om jag vaknat vid sjutiden istället. Eller åtta.

Lyssnade på ljudbok medan tankarna snurrade. Vet ju att den här känslan kommer att gå över, jag har ju varit avklippt från min brors liv i över femtio år. Enda skillnaden nu är bara att jag fått veta att hon aktivt har sett till att hålla mig borta. Eftersom jag är farlig och inte någon riktig svensk. Allt baserat på hennes fantasier, eller borde jag kalla det vanföreställningar kanske.

Det här skulle bli en bra dag, det hade jag bestämt. Hela styrelsen i Kamratföreningen Gamla Fjellstedtare var bjudna hem till föreningens ordförande för att umgås. Han och hans fru bor i ett fint hus, jag har varit där för några år sedan efter en Gamla Fjellstedtares dag. Han är enormt social och en perfekt ordförande.

Pluggade ett par timmar, det gäller att ta vara på tiden. Vilade sedan i sängen, men sov inte. Men det var ändå vila. Sedan pluggade jag en timme till innan jag gjorde mig klar och klädde mig inför eftermiddagen.

Åkte iväg mot Knivsta. Jag var tidig, men kände att jag behövde ta till marginal för eventuella bilköer. Nu var det inga köer och jag stannade och fikade på vägen.
Jag skulle plocka upp en av kamraterna vid Knivsta station innan vi åkte till P.r.

När vi kom fram hälsades vi välkomna och fick gå husesyn. Jag hade varit där en gång tidigare, men en husesyn är aldrig fel. Tråkigt nog var P-rs fru inte hemma, hon var på något annat föreningsuppdrag.
Sedan satte vi oss på en stor altan på övervåningen och bjöds på bubbel och snittar. Vi som körde fick Nosecco.

Vi satt där en bra stund och pratade innan vi bjöds ner till våningen en trappa ner. Där serverades det pajer och sallad. Jag såg till att få receptet på ansjovispajen som var något alldeles extra. Det var inget fel på kycklingpajen heller, men den var som kycklingpajer brukar vara.

När vi ätit klart fick vi kaffe med fikabröd på en inglasad terrass. Men innan vi fick sätta oss hämtade P.r en granne som skulle ta ett foto på oss utom hus. Det blev ett bra foto, men eftersom jag inte frågat om jag får publicera så blir det inget här.

Det blev dags att bryta upp. Några skulle med olika bussar och jag ska ju upp tidigt imorgon och tyckte det kändes bra att det inte blev jättesent. Jag var hemma strax efter 21:30.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

4 svar på Ett varv i livets karusell

  1. Ingrid skriver:

    Det låter som en intensiv lördag och du hann med en hel del som vanligt. Jag hoppas att du på något sätt kan försöka överse med din svägerskas beteende. Hon kan inte må bra själv.
    Den där ansjovispajen låter spännande. Jag gillar ansjovis och på påsken är ansjovisäggen det bästa jag vet.
    Ha en fin söndag!
    Kram, Ingrid

    • Kraka skriver:

      Ja, den där ansjovispajen var något alldeles extra god. Jag skickar receptet till dig.

      Min svägerska och hennes beteende är väl bara att hacka i sig. Jag är inte välkommen dit och har aldrig varit. Hon sa mängder med otäcka saker som jag inte kommer att gå in på. Har alltid misstänkt att det är något fel på henne, har ju känt henne sedan 1971. Det tråkiga är att hon fått min bror att också ta över hennes världsbild och hetsa mot mig och nu, sedan han fick sin stroke för 6 år sedan, är han helt beroende av henne och måste göra som hon säger. Förr kunde jag besöka honom på hans jobb.

      Nu är det måndag och ny vecka. Önskar dig en glad måndag!
      Kram

  2. Micke skriver:

    Ansjovispaj har vi ingredienserna till hemma, tror jag, ska se vad frugan tycker, låter gott hursomhelst.
    Alltid trevligt med sammankomster av det slaget kan jag tro, hade en del sådana när jag var medlem av en förening för många år sedan, trevligt men inte min grej kanske alltid.

    Ha en jättefin Söndag Kraka.

  3. Micke skriver:

    PS: Läst ikapp lite….en sådan svägerska förtjänar du inte att ha, stolpskott tycks hon ju vara, synd för dig och din bror.

    Ta hand om dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *