Bokrelease och möten med många jag känner

Hade en kämpig natt, men jag sov gott både före och efteråt. Igår när jag var i garaget en kort stund var det några män som tvättade sin bil med något starkt. Troligen något fettlösande. Jag fick svårt att andas men eftersom jag bara var där en kort stund kände jag mig bättre sedan. Men sedan vaknade jag mitt i natten och kunde inte andas alls. Gick upp och tog medicin och sedan gick det över och jag kunde somna om. Men jag är fortfarande väldigt irriterad i luftvägarna och har tagit medicin nu på morgonen i förebyggande syfte.

Gick upp tjugo över nio och sedan tog den vanliga morgonen vid. Mjukmat, kaffe och mackor. Lite ljudbok till kaffet. Men sedan var det dags för lite mer matnyttig läsning.

Hade tänkt åka hemhem och fixa lite, men efter nattens vakenperiod blev det en sen morgon och för lite tid. Istället satsade jag på att plugga och sedan åka in till stan, vilket ingick i plan A.

Inne var det 19 grader, inte så illa, ute 13. Himlen var nästan klarblå och jag gjorde en kopp kaffe till.

Pluggade en stund och klädde mig sedan och åkte till Tyresö och tränade. Sedan var jag på Stora Coop och kompletterade några livsmedel. Därefter åkte jag hem.

Hemma lagade jag en sen lunch, en lupper, klockan var redan halv fem. Satt sedan en stund och chillade innan jag bytte om och åkte in till stan.

Jag hann precis i lagom tid för att hinna smita ner i källaren och låna toan, sitta ner en stund innan man öppnade dörrarna och sedan gå in och ta en plats. Det jag också hann var att krama syster Madeleine, en av dominikanersystrarna på Västmannagatan, hälsa på en kamrat från kyrkofullmäktige och kyrkorådet i Spånga-Kista, hon hade liksom jag lämnat kyrkan på grund av missnöje med ledningen (=kyrkoherden) och konverterat till katolska kyrkan. Ett glas vin hann jag även hämta innan det skulle börja.

Kvällen var en bokrelease a en bok som heter De som gått före oss och består av porträtt av betydande katoliker i Sverige.

Boken presenterades av olika personer och några av författarna berättade lite kortfattat om den/de personer som hon eller han skrivit om.

Syster Katrin

Örjan Ekman

Efteråt köpte jag boken, den var lite billigare just ikväll, och minglade sedan lite. Pratade med Rickard som jobbar i katolska bokhandeln och hälsade sedan på Örjan Ekman. Har sprungit på honom lite då och då i katolska sammanhang genom åren. Men jag minns alldeles särskilt första gången jag träffade honom. Det var på KHS sommarmöte 1985. Jag tror mötet var i Dalarna, men är inte helt säker. Vi var på väg till kvällsgudstjänsten (tror jag) och han frågade mig hur det kändes att bära en alldeles ny människa inne i sin kropp.
Visst, det var en udda fråga som nog få vågat ställa. Men det var också en fråga som rymde så mycket av livets mysterier, existensens villkor och det djupast transcendenta.

Innan jag gick snabbhälsade jag på Philip Geister, Newmaninstitutets rektor och en av medförfattarna till boken. Han hade många att prata med, många som ville hälsa och byta några ord. Det är han som håller kursen Eskatologi – Vad får vi hoppas på. Imorgon har vi en heldag på skolan.

När jag kom hem kände jag mig både trött och nöjd med dagen. Vilade lite och gav sedan pojkarna deras kvällsmat. Behövde varva ner lite innan vi skulle sova.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek, Teater, museum, kultur, musik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *