Hur är det möjligt

Ibland undrar jag hur det ens är möjligt att vara supertrött och sedan inte kunna sova. Som igår, jag hade sovit på gränsen till ”för lite”, eller egentligen klart ”för lite” om man ska tro på forskarnas påstående om att sömn ska ligga mellan 7 och 9 timmar. Men eftersom vissa av dem säger att 6 timmar räcker så var det ändå inom ett slags intervall.

Trots att tanken fanns så hade jag inte tid att ta någon tupplur. Eftersom jag var och tränade så kan jag inte skylla på att jag inte rört på mig. Möjligen är 45 minuter träning i minsta laget men eftersom man bara får parkera i två timmar och det försvinner tid både före och efter när jag ska byta om och sedan även duscha, ibland tvätta håret, så blir det inte mer. Möjligen kan jag utöka till en timme, men det kommer knappast att göra någon skillnad.

Igår kväll hade jag en två timmar lång lektion/föreläsning på zoom i ett synnerligen intressant ämne. Ändå kämpade jag med att hålla ögonen öppna. Men sedan, när jag ett par timmar senare gick för att sova var det stört omöjligt.
Naturligtvis har det med senaste tidens problem att göra. I synnerhet det med min svägerska. Nu är jag ju inte förvånad, hon har ju under de senaste 53 åren trakasserat mig med sina fantasier och åsikter om mig. Av och till har hon fått sina utbrott där hon både anklagat mig för de mest horribla saker och också önskat livet ur mig. Egentligen ska jag väl vara glad att äntligen fått veta varför. Oavsett om det hon påstår är sant eller inte så är det hennes världsbild och i sitt hem har hon naturligtvis tolkningsföreträde.

Hur som helst så insåg jag att sova inte var görligt och bestämde mig för att plugga. Strax efter klockan tre somnade jag så äntligen. Vaknade gjorde jag efter ännu färre sovtimmar och då var det dags för kaffe, frukost och mjukmat. The show must go on.

Fortsatte plugga, länge, medan regnet öste ner. Orkade inte ta fajten med nederbörden och försökte vänta ut vattenmassorna från ovan. Men jag visste att till sist skulle jag bli tvungen. Idag var det nödvändigt att använda den bokade tvättiden och inte görligt att boka om.

Fixade lite lunch, räkmackor med ägg och färdigskalade räkor. Den som uppfann äggkokaren borde få pris. Så mycket det underlättar i köket. Inte bara i köket förresten, jag kokade ägg i mitt rum på vandrarhemmet i Norrahammar också.

Min äggskärare har gått sönder, måste köpa en ny. Men det spelar mindre roll att mackorna inte blev ås vackra. De var goda.

Läste en stund till och sedan klädde jag mig och gjorde mig klar för att åka. Körde fram bilen till grinden och bar ut tvätten. Det regnade rejält.

Innan jag åkte hemhem tog jag vägen via IKEA i Barkarby. Har känt behov av en läslampa till bordet i vardagsrummet.

Hade bestämt mig för en klämlampa och kollat på nätet vilken jag ville ha. I  IKEA Barkarby hittar jag som i mitt eget förråd. Det tog inte många minuter innan lampan och jag kunde förenas.

Kaffe och en kanelbulle för att ladda lite inför tvättandet. Hittade en halloweenlykta bara så där i förbigående.

När jag fikat åkte jag hem och letade rätt på en bok jag behöver. Sedan var det dags för tvättstugan.

Hade 6 maskiner, men jag blev tvungen att spara en av dem till nästa gång. Tvättiden räckte helt enkelt inte.

Städade, torkade golvet och bar in min rena tvätt. n del fick stanna hemmahemma och resten hämtade jag upp med bilen. Textil är tungt. Stannade till vid MacD och köpte en apelsinjuice och två cheeseburgare som jag åt medan jag körde hem till stugan.

I stugan blev jag välkomnad av pojkarna. Serverade dem deras mjukmat och satte mig en stund innan vi gick och la oss. Jag var trött.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

4 svar på Hur är det möjligt

  1. Monica skriver:

    Det här var i Storbritannien och en professor i arkeologi. Mycket trevlig och mycket noga med vem som fick kliva över tröskeln till en härlig fest. För härlig skulle den vara. Han lärt sig och vi vet ju med fast inte riktigt fattat så viktigt. Han bjöd aldrig den som lämnade smutsiga spår.

    Och så sant, 20 på middag och EN kan kränka, säga otrevliga saker, kritisera både utseende och klädsel på andra, sjunger folk sjunger de fel, pratar de pratar de fel, och hundra saker till. Övriga 19 är trevliga och omtänksamma och roliga. Men när denne någon gått lämnar den smuts, alla minns vad den sagt och glömt allt som varit fint med övriga. Det fastnar. Så aldrig att den ska komma med. Och gäller ju också att gå hem till sådan, det fastnar och det som dränerar sedan.

    Sen kan man ju inte alltid undvika dem, finns ju överallt men hem behöver de inte komma, det ska man se till. För ändra dem går inte. Personlighet eller något galet kan det vara. Och att tycka synd om kan ju testas men det slutar med smuts.

    Intressant och vi blev alla mer observanta verkligen. Minns inte exakt den lilla men viktiga föreläsningen han hade men ungefär så. Och det kom upp för att någon undrade över en som inte var bjuden, ja fler. Och allt blev bara trevligt med harmonisk känsla där.

    Jag var ny men hörde ihop med annan gäst och han gick på känsla, såg direkt att jag var en önskegäst☺️

  2. Znogge skriver:

    Man kan vara rejält fysiskt trött men är man upptagen av tankar som snurrar så kan det vara stört omöjligt att somna. Med tanke på hur intensiva dina dagar är så behöver du sömnen men vad gör man när det inte fungerar. Någon enstaka dag går förvisso bra men inte i längden. Hoppas det här med din svägerska kan lägga sig lite även om det är en händelse som inte försvinner. Hon kommer aldrig att förändra sig och då är det bäst om man kan släppa. Synd att din bror inte klarar av att stå upp mer för er relation.

    Skönt att få tvättat i alla fall för det var onekligen en hel del.

    Hoppas du får en bra torsdag!
    Kram

  3. Ingrid skriver:

    Hoppas att du sovit gott och får en fin torsdag!
    Kram, Ingrid

    • Kraka skriver:

      Tack! Jodå, jag har sovit bra. Haft besvär med min astma under natten. Igår, hemmahemma, var det några som tvättade bilen med något fruktansvärt starkt luktande medel och det började då. Är inte helt bra ännu, men jag har ju medicin så det ordnar sig. Vågar inte säga till, har inte superkoll på vilka av de där männen som skulle kunna dra upp en puffra om man stör dem. Jag blev ju påhoppad med stryptag för ett par år sedan.

      Men nu är det en ny dag. Både katterna och jag har ätit frukost och det regna inte. Inte än i alla fall.

      Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *