Stilla söndag

Det måste varit riktigt kallt inatt. När jag vaknade hade jag bara 15 grader i sovrummet och 16 i resten av stugan. Det var bara att sätta på värmefläktarna. Jag värmde mycket med fläktar i maj och när jag räknat på kostnaden och kollat på räkningarna så ser jag att det ändå är kostnaden för att få ha el som är det dyra. Alltså den kostnad jag måste betala om jag så inte använder ens en gnutta el.

Det blev en stillsam dag, mest pluggande. Men jag diskade, passade på medan det var sol. Är det något somm är jobbigt så är det att diska en gråkall höstdag.
På eftermiddagen tog jag en tupplur på dryga halvtimme, men jag låg i sängen betydligt längre och lyssnade på ljudbok.

Gick upp, gjorde kaffe och började titta på Det perfekta paret på Netflix. Behövde koppla av, de kommande två veckorna är hårt planerade och kommer bli tuffa. Både jobb- och studiemässigt.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

4 svar på Stilla söndag

  1. znogge skriver:

    Den serien har vi också börjat att se. Har inte sett så långt än dock…
    Tyvärr är det så att alla fasta avgifter är det som kostar. Summan för vår förbrukning är inte stor men det är skatt på skatten och skatt på momsen så man har svårt att påverka…

    Kram och god kväll!

    • Kraka skriver:

      Man kan absolut inte påverka. Men jag har kollat mina räkningar och kommit fram till att jag ska värma så pass så jag inte behöver frysa. Det är meningslöst att snåla för den stora kostnaden är den fasta.

      Jag har precis börjat på avsnitt 3, har sett två på raken nu. Men jag har en heldag på skolan imorgon och ska väl sova inom en timme. Men den ger viss mersmak.

      Sov gott!
      Kram

  2. Ingrid skriver:

    Det är otäckt att frysa inomhus och jag använde värmeelement en period i vintras när det var som kallast och fick det mycket trevligare inomhus till en i mitt tycke rimlig kostnad. Tack för tipset om serien. Jag har sett att den finns men ännu inte testat den. Just nu lever jag oftast i Neapel och i dag blev det nästan onödigt många timmar…
    Ha en fin kväll!
    Kram, Ingrid

    • Kraka skriver:

      Haha… läste Nepal först. Möjligen för att jag nyss träffade Jenny som bor i Katmandu. 🙂
      Nej, frysa tänker jag inte göra. Det är väl värt att kosta på sig lite värme. Jag kan ju elda lite i min lilla köksspis, men så fort det slocknar blir det ju fort kallt igen.
      Natti natti!
      Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *