Pengar rätt och slätt

Alarmet skulle väcka mig 5:30, mEn då var jag redan uppe. Men inte så där jättelänge innan, kanske 10 eller 15 minuter.

Det var kallt, både ute och inne. Precis som igår var det 16 grader inne, ute var det två grader. På med fläktarna och snart var det uthärdligt.

Kaffe, mjukmat och två mackor. Fördelade rättvist på oss tre som bor här tillsammans. Det som däremot inte var rättvist var att två av oss kunde fortsätta sova efter maten. Jag var inte en av dem.

Packade ihop och gav mig av. Idag hade jag turen med mig och vi skulle ha vår heldag i St Eugenias lokaler. Med andra ord i Stockholm.

Redan när jag kom ut på Hamngatan blev jag förvånad. Det var polismotorcyklar som körde som vettvillingar och polisbilar, säpobilar och bombbilen kom efter. Detta upprepades sedan under dagen och faktiskt även på sen eftermiddag då vår skoldag var över. Har letat i media för att få e förklaring. Om de tror att de bidrar till trygghet så vill jag bara säga att det var oerhört stressande att inte veta varför detta vansinnesåkande. Det var ju bara tur att de inte körde över någon människa när de vrålade fram mot rött ljus med sina motorcyklar. Rena idiotin om man frågar mig.

Hur som helst så hade vi en jättebra dag. Bra föreläsning och givande diskussioner. På lunchen gick jag till Max och åt en hamburgare och drack en kopp kaffe. Kostade 113 kronor! Sjukt mycket. För en burgare och en kopp kaffe. Men i övrigt finns bara dyrare restauranger runt omkring.

Efter dagen gick jag en sväng oc sedan till en Starbucks där jag hittade en riktigt lugn vrå. Lyssnade på ett program om ekonomi som jag gott kan räkna som pluggande.

Tog sedan T-banan hemhem och hämtade min bil som stått i garaget sedan i fredags. Funderade länge på om den skulle få stå tills imorgon, men sedan bestämde jag mig för att det var mest praktiskt att hämta den idag. Behöver den på onsdag.

Åkte till stugan och katterna. Som vanligt fick de mat och jag gjorde några knäckemackor med ost. Hällde även upp ett glas rött, det hade jag förtjänat.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

3 svar på Pengar rätt och slätt

  1. Ingrid skriver:

    Så bra att du är nöjd med din dag! Kaffe med någonting till är förvånande dyrt. Går man till Siesta t e x som jag gör ibland är kaffe och en bakelse lika dyrt som en lunch.
    Här blev det en skvätt vitt i kväll. Om jag förtjänat det vet jag väl inte, men gott var det.
    Kram, Ingrid

  2. Znogge skriver:

    Det lät som en bra och givande dag i studiernas tecken. Det var inte billigt för en massproducerad burgare och kaffe men säg vad som är billigt numera.
    Så obehagligt med alla polisfordon som körde omkring. Själv tycker jag att det är bättre att veta än att folk oroar sig och att det spekuleras.

    Önskar en fin tisdag nu!
    Kram

    • Kraka skriver:

      Precis, man behöver veta vad som händer. Som inatt då jag precis var på väg att somna och hörde helikoptern kreta över området. I flera timmar. Hittade inget i media om vad som hände, sedan kom det att det hänt något allvarligt och var avspärrat: farm på morgonen kom sedan info i media att de varit en skjutning mot en port en bit härifrån och att ingen var skadad. Sedan kunde jag somna. Det är så stressande att inte veta.
      Som igår runt Kungsträdgården, det gick ju inte att låta bli att fundera på om de var ett bombhot. Just det har jag fortfarande inte sett något om. Pågick i timmar med snabba motorcyklar som körde mot rött och alla dessa polisfordon. Suck!
      Idag vill jag ha en lugnare dag.
      Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *