Måndag, äntligen är helgen slut

Helgen, lördag och söndag, rann iväg snabbt. Var som vilka vardagar som helst. Lördag jobbade jag dubbla pass, 7:00-21:30 och söndagen 14:00-21:30.

I helgen skickade min svägerska något slags ursäkt. Jag får hälsa på min bror, det finns alltid kaffe om jag kommer. Hon skyllde på att hon är trött och att det är därför hon sa det hon gjorde.
Hon har ju hållit på i alla år, hon är väl helt enkelt lite psykiskt instabil skulle jag nog vilja påstå. Det hon gång på gång vräker ur sig är aldrig okej. Men jag ska absolut hälsa på min bror vid tillfälle. När jag orkar få en skur ovett av henne över mig. Tror min bror sagt åt henne att höra av sig till mig.

På söndagen åt A..i och jag varsin bakelse till kaffet. det var jag som bjöd den här gången, förra gången va det hon. Hon har blivit en vän, annars är det ju sällsynt att man bygger vänskaper så här uppe i åldrarna.

På fritiden har jag inte gjort så mycket, ljudbok och playTV, umgåtts med katterna och sovit.

Måndagen rullade in så sakteliga. Tre ”lediga” dagar framför mig, men hur mycket som helst att göra.

Blev tvungen att gå ut och hämta vatten eftersom det var slut. Sedan gjorde jag kaffe och efter en stund åt jag frukost. Pojkarna fick sin frukost också.

Plötsligt var klockan mycket och jag kände att jag behövde stuva om lite i ”programmet” för de tre dagarna. Dessutom hade jag en bok att hämta vid Telefonplan, en i Uppsala, ska få låna en bok privat, och blodcentralen hade skickat en ny kallelse. Lika bra att göra en ”turné” och fixa.

Boken i Uppsala behövde jag inte låna när jag fick ett meddelande om att mitt eget exemplar skulle landa i Instabox imorgon eftermiddag. Skönt! Det är en bok jag vill ha i egen bokhylla, men ibland får man vänta ohemult länge på engelskspråkig litteratur.

Såsade runt rätt länge innan jag tog tag i dagen. Gjorde lunch, två gånger faktiskt, eftersom jag var hungrig. Inte så märkligt som det låter. Ibland tar man ju två portioner när man äter. Jag gjorde det med ett lite längre uppehåll på någon timme eller så.

Ännu en gång sorterade jag om bland uppgifterna för de närmaste tre dagarna. Ibland blir jag lite galen på hur jag ska få ihop allt.

Åkte och köpte en ny vattenslang så jag skulle ha ett kvitto åt Svea bank, de ger sig ju inte trots att det egentligen inte angår dem om jag köper nya saker istälelt för det jag lämnade på återvinningscentralen. Nu är det ju inga hemligheter och jag skulle ändå köpa en ny slang nästa sommar. Men lite suck är det ju trots allt.

När jag ändå var på Jula köpte jag äntligen en fläkt, en sådan där som viftar runt värmen från vedspisen.
Har tänkt länge att jag skulle köpa en, men det har nog inte varit säsong förrän nu. Säsong var det däremot inte för vattenslangar och det fanns i stort sett inga kvar. Det kommer nya till sommaren…

Sedan åkte jag hem igen och sedan till biblioteket vid Telefonplan för att få lite mer bordsutrymme när jag skulle skriva rent och skicka in ett PM. Hade även en beställd bok att hämta.

Skulle på ett styrelsemöte klockan 19:00 och insåg att jag troligen inte skulle hinna hem till dess. Stannade på bibblan, men det innebar att jag fick ställa in dagens träning för dit skulle jag inte hinna innan de stängde. Suck!

Det var hur lugnt som helst på bibblan och jag tänkte att det nog skulle fungera att sitta i studierummet. Men precis när vi skulel börja så kom en tjej sör att plugga ädr och jag gick ut i själva bibblan. Det var lugnt till en början, men sedan ramlade det in en del folk och jag fick hålla mig rätt passiv. Skriva i chatten istället för att prata. Men det funkade trots allt.

Efter mötet plockade jag ihop mina saker. Precis när jag kom ut gick förstås bussen och jag fick välja T-banan och Tvärbanan istället. Sedan tog jag en buss från Gullmarsplan till Skarpnäck.

Hemma igen bjöd jag på mjukmat och själv drack jag lite passionsfruktläsk. Tittade en stund på playTV. Så hade måndagen också försvunnit…

Det här inlägget postades i Livet, Mitt nya (arbets-)liv, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

4 svar på Måndag, äntligen är helgen slut

  1. Ingrid skriver:

    Glad måndag får jag väl säga då, för efter ett helgpass, måste det ju kännas bra att det är måndag.
    Kram, Ingrid

    • Kraka skriver:

      Ledig dag efter ett sjok med pass känns alltid bra. Det har varit en bra måndag, även om jag inte hann göra något skoj.
      Kram

  2. Znogge skriver:

    Så skönt för dig med några lediga dagar nu efter ett intensivt helgpass. Fast lediga och lediga…
    Så bra att din svägerska skickade en ursäkt i alla fall men orden kan inte göras osagda. Klart att du ska hälsa på din bror vid tillfälle men kanske behöver det lägga sig lite.
    Den där banken ger sig inte! Suck.

    Trevlig tisdag och kram

    • Kraka skriver:

      Ja, det var ju bra i och för sig. Men jag misstänker att min bror sagt till henne och hon gjorde det på ett märkligt sätt. Hon sa till mig att hon visste att jag va arg på henne och att jag borde tänka på att min bror inte kommer att leva för alltid. Jag svarade med att jag är inte arg, det är ju du som är det. Då svarade hon med att hon sagt som hon sagt för att hon är trött. Tänker inte fördjupa mig i hennes världsbild. Hon har gnällt i alla år på allt och alla. Hon har en extremt liten värld där hon är centrum.

      Ha en fin tisdag!
      Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *