Vissa dagar asså… Suck

Plötsligt kom den igår. Nackvärken. Stelheten. Utan att jag gjort något speciellt. Jag bara satt ner och plötsligt kunde jag knappt röra på huvudet.
Idag ska jag hämta ut min antibiotika. Vet inte om ni minns att jag hade ett fästingbett och sedan var på vårdcentralen eftersom det såg lite atypiskt ut, det hade sett likadant ut i cirka tre veckor. Tror egentligen inte att fästingen suttit mer än ett par timmar när jag tog bort den och läkaren ordinerade kortisonsalva eftersom det nog var en hudreaktion. Det ser likadant ut fortfarande. Nacksmärta och stelhet är vanliga symptom på en borrelia som spridit sig läser jag på medicinska sajter idag. Fick ett recept när jag var där, att ta ut om jag inte blev bra. Måste ju prova i alla fall. Jag är ju mest rädd att det är någon komplikation från mina tänder.

Efter värktabletter och flera koppar kaffe var jag beredd att ta tag i dagen. Lite försiktigt. Hade verkligen inte lust med något.

Mitt på dagen sov jag middag en stund, så där ungefär tre kvart. Sedan upp och gjorde lunch. Laddade för att komma ”på benen”. Hade planer för kvällen.

Valde klänning, fick bli den orange med husen, och klädde mig. Åkte sedan in till stan och letade rätt på St Johannes kyrka. Det var kvällsmässa med musik av Lasse Berghagen. Det funkade, men jah hade nog tänkt mig att det skulle vara ett annat upplägg. Minns i mitt hjärta den fantastiska Winnerbäckmässan på torget i Växjö det året då det var Världens fest (var ett kyrkligt, årligt arrangemang under en räcka år).

Jag hade aldrig varit inne i St Johannes kyrka och kunde konstatera att det är en vacker kyrka.

Orkestern var bra, men det var lite för hög ljudnivå för att vara en gudstjänst. Mer konsert än nattvardsmässa.

Efteråt promenerade jag med Scheele som mål. På vägen slank jag in på Urban deli hotell och drack ett glas rött.

Men sedan tog jag sikte på Scheele och hämtade ut min antibiotika. Hon som jobbade var lika pratglad som jag och trodde precis som jag att min nackvärk nog är borrelia. Hon var nog lite mer övertygad än vad jag är. Jag fick lova att ta min första tablett direkt jag kom hem.

Tog bussen från Skarpnäck, undviker gärna mörkret och dessutom var det väldigt kallt. Hemma fick pojkarna mat och jag svalde min tablett och tittade en stund på playTV.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

3 svar på Vissa dagar asså… Suck

  1. Znogge skriver:

    Jo det fästingbettet kommer jag ihåg och även att du fick ett recept på antibiotika. Bra att ha det till hands nu för att vara på den säkra sidan. Skulle det inte vara borrelia har du kanske tagit det i onödan men att inte ta antibiotikan vore dumdristigt.

    Ja, varför behöver det vara så hög ljudvolym numera? Husses klocka visade på 90-100 decibel på musikalen och det är högt. Sedan läste jag en recension där personen i fråga hade sett den två gånger. Satt långt fram ena gången och långt bak den andra. Ljudvolymen upplevdes helt olika.

    Klokt att ta bussen hem för att undvika kyla och mörker.

    Hoppas nacken är bättre i dag!

    Kram och krya på!

    • Kraka skriver:

      Men man får ju i så fall se till att det är bra ljudkvalitet i hela lokalen. Det finns ju tekniska lösningar för sånt. Att det är värsta rocköset i en gudstjänst är verkligen inte okej. Tycker jag.

      Ha en bra dag, jag ska snart till jobbet.
      Kram

  2. Ingrid skriver:

    Usch! Hoppas att det inte är borrelia, men det är ju bra att du har antibiotika att ta till. I sommar har jag klarat mig undan med ett enda fästingbett och någon borrelia efter den blev det inte.
    Krya på dig och ha en fin torsdag!
    Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *