Man ska inte tro att någon är intresserad

Trots att jag la mig tidigt var det hopplöst att sova. Hittade ingen bra ställning för mitt huvud och nacken gjorde så ont. Vid fyratiden gick jag upp och drack en kopp te. Sedan la jag mig igen och lyckades slumra ett par timmar.

När jag gått upp, efter att totalt fått ungefär 3½ timme sömn, dock i mindre portioner, drack jag mer te. läste en stund och ringde sedan 1177. Hon jag pratade med tyckte att någon skulle undersöka mig eftersom jag inte kunde svälja och hade ont på lite märkliga ställen på halsen och nacken.

Tvingade i mig en liten smörgås innan jag klädde mig. Sedan åkte jag. Gissa om det var obehagligt att köra bil när jag inte kunde vrida huvudet mer än 5-7 centimeter.

När jag kom till närakuten fick jag prata med en kvinna, antagligen var hon väl sjuksköterska men kan ha varit undersköterska. Hon frågade vad som hänt och jag började berätta. Hon avbröt mig och sa: ”Jag ser att du kan röra på huvudet”. Sedan frågade hon om jag ätit Naproxen. Det hade jag inte och då sa hon att jag inte hade där att göra och att jag genast skulle gå och köpa Naproxen för det är det enda som hjälper och jag skulle nog vara frisk redan imorgon.

Jag orkade inte protestera så jag gick upp och köpte Naproxen. Trots att hon absolut hade fel. NSAID ska man använda till den här typen av smärta. Acetylsalicylsyra och Voltaren är också NSAID och det hade jag använt.
Om jag mot förmodan inte skulle vara frisk imorgon, eller allra senast tisdag, skulle jag kontakta vårdcentralen. Det riktigt lyste om henne att hon dömde ut mig som simulant (fejksjuk).

När jag ändå var ute och åkte så hämtade en bok i Instabox. Men jag orkade inte åka hemhem och kolla om jag fått någon ny post. Svårt att tro att det skulle ligga något akut och vänta på mig. Myndighetspost får jag på Kivra, det är inte mycket som kommer som post hem numera. Mycket kommer som mail.

När jag var tillbaka i stugan gick jag och la mig och lyckades somna. Sov 2½ timme. Pratade sedan med F i telefon och gjorde därefter en kopp te. Var absolut inte hungrig. Det är alldeles för jobbigt att svälja. Men när jag hämtade på Instabox köpte jag en kokt med bröd, det var något slags medlemspris och kostade bara 10 kronor.

Gjorde tre kex med Port Salut. Fick i mig dem, men det var hårt arbete att svälja. Det är en så märklig känsla för jag har inte ont i halsen, men jag sväljer gör det ont på sidorna, i nacken och strålar ner i axlarna.

Efter en stund läsning bestämde jag mig för att börja titta på en serie, Midnattssol. Sedan var det sovdags. Trött var jag i alla fall. Sedan var det bara att hoppas att jag skulle hitta en ställning för huvudet så jag kan sova. Förra natten skrek jag högt när jag rörde på mig. För lätt till måttlig smärta står det förresten på Naproxenförpackningen. Vill nog inte kalla min smärta måttlig, enligt den där skalan där 0 är ingen smärta och 10 den allra värsta så vill jag påstå att jag har 6-7. Just den skalan är det faktiskt patienten som avgör. Nu är jag ju en rätt tålig människa så det ska nog funka.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

5 svar på Man ska inte tro att någon är intresserad

  1. Znogge skriver:

    Så trist bemötande du fick. Ibland tycker jag att vården har glömt bort att den är till för oss och inte tvärtom. Hoppas att du känner dig bättre i dag och har kunnat sova hyfsat i alla fall.
    Kram och krya på!

    • Kraka skriver:

      Ja, det är trist för hon ville inte ens lyssna på mig. När jag sa att jag hade svårt att vrida på huvudet gick hon nästan till attack mot mig och sa ”jag ser att du kan vrida på huvudet”.
      Jag kan vrida lite mer på huvudet till vänster idag, men då stramar det på höger sida så det undviker jag. Åt höger är det fortfarande bara ungefär 5-7 cm vridning.
      Jag somnade gott när jag la mig vid 2-tiden, men när jag sedan vaknade vid halv-6-tiden kunde jag inte hitta någon bra ställning för huvudet. Slumrade i alla fall till en stund igen, men sömnen är inte optimal.

      Önskar dig en bra start på veckan!
      Kram

  2. Ingrid skriver:

    Hoppas att du får hjälp med dina hälsoproblem i dag! det låter ju jättejobbigt.
    Kram, Ingrid

  3. Monica skriver:

    Inte klokt vad det finns på både akut och närakut. Inkompetenta och inte kloka, har de utbildning? Vet hur det brister, obegripligt att de anställts, jag har många års arbete i den medicinska världen men om man själv blev sjuk vart 20:e år ungefär träffade man på idioter. Så jag sökte bara som nära döende och som tur var togs prover och en läkare kom vrålande att ta fram säng och sekundövervakning krävde han av den enda kompetenta sjuksköterskan som alla skrek skulle komma till just deras fall och nästan efter en sekund akutoperation. Den läkaren var suverän men personal bakom disken satt med sina mobiler och sa lite lojt om att sträcka fram fingret och kolla syret. Det var då läkaren kom vrålande till dem. Jag tackade honom innerligt sen och han berättade lite om sitt eget liv. Opererades om fyra gånger och överlevde tack vare honom och ännu en lika kompetent läkare som delade på ansvaret.

    Mest tragiskt är det när barn dör p g a idioterna som tar emot eller motar bort rättare sagt.

    Hoppas du får rätt hjälp och också blir undersökt vad detta är.

    Och det är ovärderligt att ha egen lång medicinutbildning, nästan så alla skulle behöva det.

  4. Monica skriver:

    Och ännu en förskräckligt farligt sak är om sjuksköterska ger råd om läkemedel, de har ett par poäng farmakologi så är likvärdigt med noll kunskap. Är ju läkare och farmakologer som kan uttala sig och ibland knappt de om de är oerfarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *