Frostigt i tillvaron

Nu är det ingen tvekan längre. Hösten är verkligen här. Fortfarande klockan nio var det bara en halv grad ute och alldeles vitt på gräsmattorna. Tyvärr kunde jag inte se hur kallt det varit under natten eftersom jag inte nollat min/max-funktionen på termometern. Men när jag la mig vid två tiden, efter att ha fastnat i serien Midnattssol, var det en (1) plusgrad. Nu stänger man nog av vattnet snart. Tänkte stanna här en vecka till eller så. Behöver vinterförbereda lite och ta hem katterna. Måste veta vart de ska så de inte behöver flytta fler än en gång just nu. Det är inte klart ännu var de ska vara, om de ska till någon eller passas hemma hos mig, när jag åker till Taipei och Okinawa.

Efter en kopp te och ännu en upphälld tittade jag klart på avsnittet jag började på inatt. Sedan var det dags för lite allvar. Jag är hemma från jobbet idag också, känner mig väl lite bättre rent allmänt efter att kräksjukan gått över och jag återhämtat mig från den. Men det smäller och ”knäpper” i nacken när jag försöker röra på mig och jag är rädd att bli sämre. Men i helgen ska jag jobba. Annars behöver jag både läkarintyg och blir ruinerad. Att försöka få prata med en doktor igen är inget jag ens orkar försöka. Suck!

Gjorde två kex med Port Salu som jag lyckades äta utan större problem. Men jag är inte hungrig, känner mig nästan lite äcklad av tanken på att äta. Men jag åt fem köttbullar sent i går. Kaffe har jag inte vågat dricka, har fått för mig att jag ska börja kräkas igen om jag dricker det. Men det är ju inbillning förstås. Det måste varit calici jag hade och inte ett dugg något som har med nacken att göra. Fast det är förstås också bara en gissning…

Hade tänkt att pausa från serien och läsa, men avsnittet slutade på ett sätt som gjorde det omöjligt att inte titta på nästa.

Åt lite lunch. Men det smakade inte alls, bara växte i munnen. Men jag tvingade i mig maten. Vet ju att jag behöver äta.

Orkade sitta uppe i flera timmar, visserligen bara för att se en TV-serie, men första dagarna klarade jag som mest en kvart sittande. Bestämde mig för att göra lite kaffe och prova att dricka det.

Det gick bra att dricka kaffet, faktiskt riktigt gott. Sedan pratade jag med flera personer i telefon. B-M, L..a och H…..t.

Gjorde lite mer kaffe och tre kex med Port Salut. Sedan läste jag fram till sovdags.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

4 svar på Frostigt i tillvaron

  1. znogge skriver:

    Så skönt att du känner dig lite bättre i alla fall men vilken pärs det har varit. Hoppas att du är ännu piggare i morgon. Skönt att det funkade med kaffet för det brukar pigga upp lite också. Kan tänka mig att det krävs lite arbete inför att flytta hem när säsongen är över.
    Kram och sov gott!

    • Kraka skriver:

      Tack!
      Ja, vi kom hit den 4 maj och har bott här hela tiden så det finns en del som behöver plockas ihop.
      Hoppas också att vara ännu piggare imorgon.Är rätt beroende av kaffe så att jag inte fått ner det visar bara på hur sjuk jag verkligen varit.
      Sov gott du också!
      Kram

  2. Ingrid skriver:

    Ännu ska det väl inte bli så kallt att vattnet behöver stängas av. Vi ska ju ännu ha Brittsommar inte det blir kallt på allvar. Men jag förstår att du tänker på allt som ska göras när du ska flytta hem från stugan.
    Hoppas att du fortsätter krya på dig!
    Kram, Ingrid

    • Kraka skriver:

      Vi hade ju minusgrader häromnatten. Det var så vackert med frosten som låg kvar långt in på förmiddagen.
      Nu är det bestämt, vattnet stängs den 13 oktober och då stängs toaletterna också. Men nu hinner jag i alla fall ta hit mina vattendunkar och fylla på dem. Sopor kan kastas fram till den 3/10. Sedan får man ta med dem hem. Tur att jag har bil och inte behöver frakta dem på T-banan. 😀

      Idag känner jag mig i stort sett okej. Har fortfarande lite ont, men jag åt lunch idag och tyckte det va gott. Potatis, köttbullar och lingon.

      Sov gott Ingrid! Klocka är sent, men jag behöver förbereda lite inför morgondagen.
      Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *