Far sta’ till Farsta

Gick upp tidigt och hann plugga innan jag åkte. Hade en tid på polisstationen i Farsta klockan 11:00. Visste inte riktigt var den låg, bara att det inte låg i centrum, och åkte sedan tidigt för att inte komma försent.

Hann ringa Världens resor precis när de öppnade och fick lugnande besked. Man skulle lösa de problem som uppstod så fort jag hade ett nytt passnummer.
Igår klockan 18:30 satte jag mig och läste igenom informationen inför resan. Där hittade jag till min förskräckelse information om att Taiwan kräver 6 månaders giltighet efter att man kommit hem. Jag hade frågat om detta, men då ställt frågan ungefär: ”Jag ska ju åka på resan Okinawas övärld, behöver jag byta pass för mitt går ut i januari?”
Personen som svarade tänkte nog inte på att resan går via Taipei och sa att nej, det behövs inte. Då släppte jag det, det är så mycket man ska tänka på och jag hade ju frågat.

Om inget hakar upp sig ”på vägen” hinner jag få mitt nya pass i tid. Men jag blev rejält stressad och känner ännu en viss oro.

Efter besöket på passexpeditionen åkte jag till centrum. Var hungrig och ville äta lunch.

Eat Greenii hittade jag den här salladen som heter Farmers Market. Den innehåller Mixsallad & spenat, quinoa, avokado,salladsost, beet slaw, torkade tranbär, grönt äpple, morötter. Serveras med Honey dijondressing.

Salladen var god och jag kände senapssmaken i dressingen, även päronsmaken i bubbelvattnet kunde jag känna. Men jag har nedsatt smak fortfarande.

Gick ett varv inne på Lindex, Lagerhaus och Clas Ohlson. Köpte en förpackning proppar så jag har ett lager. Jag vet mycket väl att jag inte kan använda vattenkokaren eller micron samtidigt med båda värmefläktarna. Men jag har glömt det flera gånger redan.

Innan jag gav mig av in mot stan åt jag lite. I förebyggande syfte. Visste att jag nog skulle bli hungrig under kvällen om jag inte åt, kan inte leva hela dygnet på bladföda.


Är det ett moln? Eller ett fartyg från yttre rymden?

Gick raskt till T-banan, var lite sen och jagade minuterna. Men med en eller två minuter dök jag in i Stora salen i Sankt Eugenia.

Idag var det Jan Byström, leg. psykoterapeut (KBT) och katolsk präst som pratade om Tro och psykisk hälsa. Mycket intressant föredrag.

Efteråt skyndade jag till T-banan för att hinna fram till Skarpnäck innan bussen skulle gå. Jag hann bra.

När jag kom hem och satte mig med min laptop insåg jag att den gått sönder när den gled ner från mitt knä på eftermiddagen. Den föll aldrig i golvet men fick tydligen en smäll. Ja ja, får väl köpa en ny när jag kommer hem från min resa. Det är skärmen som fått en liten spricka och den har blivit lite ”felpixlad” så vissa funktioner går inte att använda. Men jag hoppas den fortsätter fungera som en ”vanlig billig” dator ett tag till. Behöver ta med den på resan nu.

Ska jag ge betyg på dagens så har den varit B, nästan perfekt om det här med datorn inte hänt. Passproblemet tror alla att det hinner lösa sig, föredraget var bra, ja till och med mycket bra. Jag kan röra nacken nästan fullt ut och det gör bara lite ont.

Lite kaffe, lite playTV och sedan sovdags. Pojkarna har fått sin mjukmatsportion och möjligen är de nöjda med det kattrace de hade lite tidigare. Natti natti!

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

3 svar på Far sta’ till Farsta

  1. Ingrid skriver:

    Hoppas att det ordnar upp sig med dina passbekymmer!
    Kram, Ingrid

  2. Znogge skriver:

    Så skönt att det löste sig med passet. Många länder har olika regler så det gäller att ha koll. Sedan borde reseföretaget vara säkra på sina svar men det är lätt att missa. Nu löser det sig och tur är det. Väntetiden för pass nu är tack och lov inte lång.

    Kram och god fredag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *