Fram och åter, hit och dit

Hade fri sovning idag vilket var länge sedan om man bortser från när jag var sjuk, men då kom jag ju å andra sidan aldrig riktigt ur sängen.

Drack kaffe, pratade med mitt försäkringsbolag som sa att jag skulle få 2118, när åldersavdrag och självrisk var dragna, för min trasiga dator. De skulle skicka pengarna. Den är tre år och en tre år gammal dator är inte mycket värd. Men hon var snäll och gjorde beräkning som om den kostade då det den kommer att göra idag, runt arton tusen, annars hade jag i stort sett inte fått något alls. Men jag är nöjd trots allt, trodde faktiskt inte att jag skulle få något.

Kollade lite bloggar, drack lite mer kaffe och läste en liten stund. Sedan var jag bara tvungen att ta tag i min disk. Jag avskyr att diska ute när det är kallt, som nu bara 10 grader, annars är det en trevlig sommarsyssla.

Sommarens sista skörd

Klädde mig och värmde vatten, bytte några ord med grannen i 1:an och diskade sedan. Gick in och började med att mata snabeldraken. Ringde sedan ett samtal i ett ärende som behövde lösas. Hamnade i telefonkö. Förstås. Men sedan löste det sig snabbt. Ärendet låg på bevakning eftersom det inte gått att swisha just då. Men nu har jag fått mina pengar. 🙂

Nu är fläderbären mogen, men i år hinner jag inte använda dem. Annars blir marmelad och sylt alldeles underbart gott.

Satte mig en stund. Gjorde veckans Fem en fredag, läste lite innan jag tog tag i nästa uppgift på listan.

Körde fram bilen, öppnade bommen och parkerade på gästparkeringen. Gick in och hämtade de kassar som skulle med. Det är närmare från stugan till den parkeringen.

Sedan åkte jag först och gjorde mig av med tre kassar förpackingar. Kan ju inte ha stugan full nu inför vintern. Hade även plockat ihop en massa soppåsar, det blir så mycket sopor och nu när sopmolokerna är stängda måste man ta hem sina sopor.

Tränade och åkte sedan hemhem. Skulle dels göra mig av med mina sopor, dels hämta några viktiga papper och mitt pass som jag behöver när jag så småningom får hämta mitt nya.

När jag var tillbaka i stugan fick pojkarna mjukmat och jag gjorde mig en kopp kaffe. Sedan satte jag eld i spisen.

Höst-/vintersäsongens första eldning. Premiär för kaminfläkten. Spisen behöver snyggas till ser jag, får bli under vintern.

Tittade på playTV och drack kaffe under kvällen. Katterna chillade efter maten. Fredagskväll i lugn och ro.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

3 svar på Fram och åter, hit och dit

  1. Znogge skriver:

    Grattis att du fick något på försäkringen i alla fall. Datorer tappar snabbt i värde och verkar inte ha så lång livslängd.
    Skönt att få undan skräp och annat för nu är väl säsongen snart slut.
    Kram och god lördag!

    • Kraka skriver:

      Ja, jag blev glatt överraskad för jag tänkte att jag nog inte skulle få något alls. En tre år gammal dator har inte mycket värde kvar.
      Skräp samlar lätt på sig. Lite jobbigt också att behöva köra stinkande soppåsar i egen bil, men det är så det är. Säsongen är över och man får visserligen sova över, men inte bo sammanhängande tider som under april till september. Men egentligen tror jag att det de egentligen kollar mest är just att man har en folkbokföringsadress i Stockholm där man bor. Just den saken är en grej i arrendeavtalet med kommunen.
      Idag ska jag återvända till grottekvarnen.
      Ha en fin lördag, jag hoppas du har samma väder som här!
      Kram

  2. Ingrid skriver:

    Datorer minskar kvickt i värde (och funktion). Jag har för mig att när vi drev gården hade datorna en avskrivningstid på bara tre år. Så den ersättning du fick från försäkringsbolaget var nog helt ok.
    Ha en fin helg!
    Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *