Himlen fäller sin tår som tar bort varje spår

Hade fri sovning och vaknade tjugo i tio. Vaknade med huvudvärk, troligen en kombo av koffeinbrist och att jag drack för lite igår. Jag är väldigt känslig för vätskebrist.

Efter en halv kopp kaffe fick pojkarna sin morgonportion av mjukmat. Själv tog jag två Skånepepparkakor med ost. De är ofta svåra att få tag på, när jag frågat i många affärer ser personalen ut som frågetecken. Men igår, på min shoppingrunda i Västberga Stora Coop, bara låg de där på hyllan och ropade: ”Hello, is it me you looking for…”.

Ute regnade det och det första jag fick syn på när jag, som jag alltid gör, tittade på nyhetssajterna var att räddningstjänsten varnade stockholmarna och sa att de skulle stanna inomhus och surra fast sina utemöbler.
Jag har tre (3) ”lediga” dagar framför mig där jag kan fördela listuppgifterna lite hur som. Men att stanna inomhus hela tiden är nog rätt ogörligt trots allt. Dels har jag saker hemmahemma som ska göras, dels behöver jag träna i alla fall minst en gång till den här veckan. Men en stor del av det som ligger på listan är pluggrelaterat så visst, jag har inte bråttom ut precis.

Huvudvärken försvann i stort sett efter första koppen kaffe. Lyssnade på två föreläsningar, bestämde mig för mer kaffe och titta en stund på Halv åtta hos mig. Men så blev det inte…

I slutet på föreläsningen plingade det till i min mobil och ett meddelande om att jag kunde hämta mitt nya pass uppenbarade sig. Det hade, förstås, högsta prio för mig och jag klädde mig snabbt och gav mig av.

Hämtade passet, tog en bild med mobilen och mailade till Världens resor. Sedan åkte jag till Farsta centrum för några ärenden.

Växlade pengar, både taiwanesiska och japanska. Hade ett ärende på Akademibokhandeln och passade även på att köpa en flaska Crazy Cat, var inne på Lindex och både Kjell & Co och Classe. Fick lära mig att det är olagligt i Sverige att sälja den eladapter man behöver ha i Japan. I Sverige får man endast sälja jordade och det är ytterst ovanligt med sådana i Japan. Borde väl ha en hemma, men vill gärna ha en till. Men jag frågade researrangören som sa att de finns att köpa på 7-eleven i Japan. Jag köpte ju min, som jag inte minns var jag lagt, på en elavdelning i något varuhus i en storstad.

Som avslutning gick jag och åt lunch. På samma ställe som sist. Deras sallader är så goda.

Topnotch
Roman & spenat, gurka, rödlök, soltorkade tomater, rödbetor, majs, grillad paprika. Ranch dressing

Klockan var tjugo i tre när jag kom hem till stugan. Parkerade ute på besöksparkeringen eftersom jag tänkte åka till gymmet inom överskådlig tid.
Att åka hemhem kändes inte längre aktuellt med tanke på att det var eftermiddag redan.

Satte mig med pluggtexter en stund innan jag gick ut och hämtade vatten. Det kändes så där att gå ut i hällregnet.

Undrens tid är inte förbi. L..a ringde och berättade att hon fått ett utbetalningskort från Svea Bank på 850 kronor. Helt utan förklaringar, men de har tagit 50 kronor i administrativ avgift. Men vi fick rätt till sist. Svea Bank fick ge sig i slutänden.
Men det är fortfarande så att jag inte tänker lämna avfall till återvinning igen. Det tog alldeles för mycket energi att under en hel månad skicka in olika dokument, kvitton, foton och igen och igen förklara hur det låg till.

När jag pratat med L..a fortsatte jag plugga en stund till. Sedan åkte jag till Tyresö och tränade. Ville inte komma runt 17-tiden för det är deras mest belastade tid. Jag vill ha lugn och ro!

Vid 19-tiden gav jag mig äntligen iväg till gymmet. Det var enormt många där, men  det var killar och gubbar så det var lugnt i omklädningsrummet. Ibland är det hur skrikigt som helst när det är många tjejer. Kackel som i en hönsgård. Sånt står jag inte ut med.

När jag kom hem igen fick pojkarna sin mjukmat som de längtat efter sedan morgonen. Jodå, de fick frukost också. Men katter vill ju alltid äta, i alla fall när de inte sover.

Gjorde två knäckemackor med köttbullar och rödbetssallad och tittade lite på playTV.

Det är så lugnt och skönt i stugan. Men snart måste vi flytta hemhem, något jag inte ser fram mot.

Idag skulle min mamma fyllt 111år om hon levt. Men hon dog redan i min nuvarande ålder. På senare tid har jag tänkt allt mer på henne och längtat efter att diskutera saker med henne. Inte minst det massiva hat som min svägerska vräkte över mig. Att hon inte gillar mig visste jag ju, det har jag märkt under alla år. Men att hon hatar mig så mycket var ändå en överraskning.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

5 svar på Himlen fäller sin tår som tar bort varje spår

  1. Ingrid skriver:

    Då var det födda samma år, din och min mamma. Mamma Runa föddes 18 september 1913 och hon gick bort under sitt 89:de år. Precis som du, saknar jag att inte ha henne att fråga om hur och varför, om en hel del saker.
    Ha en god natt!
    Kram, Ingrid

  2. Micke skriver:

    Trist med en sådan svägerska, inte kan man göra så mycket åt det heller antar jag i all ödmjukhet, men vi har haft tur här, bra svägerskor har vi ju som tur är.
    Såklart pälsklingarna ska ha lite mjukmat ibland, här får de dessutom ”kattgodis” en gång om dagen, det gillas verkligen.

    Ha det nu fint Kraka.

  3. Znogge skriver:

    En fullmatad dag hos dig som vanligt och mycket hann du med. Så skönt att passet är i hamn men också att Svea Bank tog sitt förnuft till fånga. Sedan är det sniket med en utbetalningsavgift men det blev ändå en seger för er.

    Min mamma finns inte heller i livet och visst saknar jag att diskutera med henne. Fråga om olika saker och så…

    Hoppas du får en fin torsdag!
    Kram

    • Kraka skriver:

      Ja, det var skönt att få rätt. Nu är det väl lite oklart om det är Svea Bank eller Stockholms vatten och avfall som tagit förnuftet till fånga. Vill man vara lite elak så går det ju att misstänka att Svea Bank bråkat för att tjäna den där femtiolappen. En liten summa för 1 person, men låt oss säga att de satt det i system och plötsligt har man 1000 personer, eller 2000… Då blir det pengar i kassan.

      Mamma gick bort redan 1982 så jag har varit moderlös sedan alltför tidigt i livet. Visserligen vuxen, men innan jag fick barn. Det finns många frågor som aldrig får ett svar.

      Ha en fin torsdag!
      Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *