En sten föll från mitt hjärna

Ännu en tidig dag eftersom jag skulle till Uppsala idag igen för en heldag i eskatologi. Det var även dagen för Studentkårens årsmöte. Inte för att det innebar några större ansträngningar i egentlig mening, men det hade varit skönt att kunna åka hem efter studiedagen.

Åkte från stugan klockan 5:30 och hann passera Essingeleden innan avgiften började. Åkte först hemhem för att kasta sopor (våra sopmoloker stängdes för några veckor sedan). Egentligen är det väldigt äckligt att transportera sopor i sin egen bil. Men vad gör man…

Kollade posten och åkte sedan mot Uppsala. Var en sväng in på Stora Coop och köpte mineralvatten och satsumas till årsmötet.
Parkerade och tog vägen förbi Fågelsången och köpte en ostfralla. Idag hade jag en matlåda med till lunchen, fiskbullar i hummersås med potatis, som jag ställde in i kylen.

Hann både fika, äta min fralla och prata med lite folk innan det var dags att börja lektionen. Dagen gick snabbt, eskatologi är ett spännande ämne, och vi gick igenom lite hur vi tänkt kring det vi ska skriva om i våra uppsatser. Jag ska skriva om tusenårsriket.

Efter dagens lektioner gjorde jag ytterligare en kopp kaffe och gick sedan upp till biblioteket. Inte för att plugga utan för att koppla av. Mailade även några dokument till studentkårens mailadress för att vi ska kunna dela dem på skärmen så de som är med på zoom ska kunna se.

Behöver ju flytta katterna inför min resa. De ska vara i min sons lägenhet och en av våra vänner ska passa dem där. Men det har varit problem med att få tag på nyckeln som jag behöver. Men idag, äntligen, ska den ha levererats i min brevlåda. Jag släppte in personen som hade nyckeln genom porten. Det är så praktiskt att vi kan öppna med mobilen på avstånd. Så länge man är i landet, försökte från utlandet förra året och det fungerar inte. Det är vår tvättstugeapp som är programmerad även för portöppning. Jag har varit orolig att jag inte skulle få nyckeln i tid. Men det har löst sig och en sten föll från min hjärna. Har inte tänkt på annat den senaste veckan.

Årsmötet förflöt bra, jag blev omvald till kassör och även mina andra uppdrag. Vi fick in ett par personer till i styrelsen så nu är vi fulltaliga.

Åkte raka vägen hem till stugan där katterna väntade. Eftersom jag glömde stänga värmefläkten var det varmt och skönt inne. Som en engångshändelse kan det vara värt pengarna. Önskar jag hade råd att hålla varmt varje dag och natt.

Pojkarna fick sin mat och jag mitt kaffe. Sedan gick vi och la oss. Behöver upp tidigt imorgon också.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

Ett svar på En sten föll från mitt hjärna

  1. Ingrid skriver:

    Det var väl tur att det ordnade sig med nyckeln! Jag förstår att det är mycket att tänka på nu när du snart ska iväg.
    Hoppas du får en fin torsdag!
    Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *