Okinawas övärld – Dag 7

Vi kunde konstatera redan vid frukosten att det regnade väldigt mycket. Att bara promenera kändes inte som ett alternativ och som ni vet, om ni brukar läsa min blogg, så badar jag inte. Speciellt inte i hällande regn.

Västerländsk frukost

Det ordnades lite andra aktiviteter och vi fick gå på en filmvisning på planetariet. Gruppen fick välja att gå på en på japanska eller en specialvisning för oss en timme senare på engelska. Det blev den japanska eftersom så många inte ville slösa bort en hel timme. Vadå slösa bort! Suck!

Det var en bra film, men mycket synd att man inte begrep ett jota. Det var något mytologiskt som berättades illustrerat av en enkel sorts manga.
En av gubbarna, så typiskt gubbar, sa till mig när jag sa att det var synd att det inte varit på engelska att jag inte skulle begripit något i alla fall eftersom det handlade om mytologi och förresten var det ju en barnsaga eftersom det var tecknat. Dubbelsuck!
Just mytologi ingår i flera kurser jag läst och inte minst den om Japan. Skulle haft mycket behållning av filmen om den varit på ett, för mig, begripligt språk. Bestämde mig för att undvika att prata med den där gubben som så tydligt inte bara visste vad somm var bäst för honom utan även för alla andra. Trippelsuck!

Följde sedan med på en utflykt till en utsiktsplats som heter något typ Blå månen.

När vi sedan var tillbaka i byn var jag och köpte mig en smörgås och en Fanta. Sedan höll jag mig på rummet och skrev och läste.

På kvällen var det middag på en annan restaurang än kvällen före. Vi serverades en massa olika rätter och det allra mesta var gott. Man hade ett plommonvin som var alldeles underbart. Jag drack ett glas före maten som aperitif och senare ett efter maten. Blir alldeles lyrisk bara av att tänka på det där vinet.

Något som serverades och som jag inte åt var…

…grisöron. Även om det inte ser ut som det Snufflan och andra vovvar brukar tugga på så var det bara ett big no no för mig. Annars är det faktiskt en av Okinawas matspecialiteter.

Jag är ingen nudelfantast, men de här nudlarna var väldigt goda och jag åt två tallrikar. Tallrikarna var i storlek med ett askfat så två tallrikar är kanske som en halv normalstor portion.

Efter middagen gick jag hem till hotellet. Tror att det var några som gick iväg och drack ett eller annan glas på ett annat ställe. Innan jag gick upp på rummet ringde jag F och pratade kort med honom. Vi ligger väldigt i ofas med tiden och han hade mycket på jobbet och kort om tid.

Det här inlägget postades i Livet, Okinawas övärld 2024, Resor. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Okinawas övärld – Dag 7

  1. Znogge skriver:

    Ja, ibland kan man bara sucka och ta sig för pannan! Så synd att filmen inte var på engelska. Mytologi är hur intressant som helst tycker även jag. Ja, vissa gubbar…
    Jag smakar gärna ny mat men grisöron hade jag ratat direkt. Bara tanken liksom…

    Hoppas det blir en bra dag med lite stabilare väder!

    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *