Sista dagen och kväll i rött – Ledighetsdag 7 av 12

När jag vaknade var det kallt inne, men visade sig riktigt skönt ute när jag gick ut för att fylla vattenkokaren. Det var dimmigt och fuktigheten fällde ut ur luften. Men jag kunde resa mig ur sängen utan nästan något problem och när jag kollade barometern var det 1011,5 mbar lufttryck. Hurra!

Först kaffe inomhus och sedan frukost ute. Det solade upp med tiden och jag gick in för att betala några räkningar. Det resulterade i ett långt telefonsamtal med mitt försäkringsbolag och uppdaterande av mina försäkringar vilket innebar lite fler rabatter.

Sedan klädde jag mig och det var dags för dagens utflykter. Inga vidlyftiga, men dock utflykter.

Vi började med Farsta Centrum där jag behövde besöka Akademibokhandeln i ett ärende inför höstens studier. Sedan åkte vi vidare till IKEA i Kungens kurva.

Vi började med att äta lunch. Det är alltid bra och gott att ladda lite energi före den stora rundan där inne.

Vi tittade runt lite på allt möjligt, men egentligen var det Muskan jag var ute efter. De skulle ha fyra stycke, men det visade sig att de bara hade tre.

Vi orkade inte gå runt där så mycket mer utan åkte vidare för tisdagsshopping. På grund av trafiken och tidpunkten fick det bli Tyresö.

Vi köpte lite livsmedel, men det gick snabbt. Sedan åkte vi hem. Det var så sjukt varmt, 26 grader, och vi behövde ligga ner en stund.

När jag gick upp hjälptes vi åt att fixa diskvatten. Tre fulla vattenkokare och sedan lite kallt i det behövs för att fylla baljan.
Vi drack lite förvin (jfr fördrink) medan vattnet värmdes. Sedan diskade jag och efter det var det dags för kvällens, och sommarens, höjdpunkt. Kräftorna.

Kräftor, rostat bröd och en god ost. Resten av vinet i flaskan gick också åt. Det var en synnerligen fin augustikväll. Nu återstrå bara att sova.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *