Aktiv dag och lugn kväll – Ledighetsdag 10 av 12

Vaknade alldeles för tidigt, straffet för att lägga mig tidigt. Redan före fem satt jag med mitt morgonkaffe. Vid sextiden var det dags för frukost och mjukmat. Ja ja, pojkarna hade väl tyckt att det var dags för mjukmat redan när vi la oss i går kväll.

Var uppe drygt 2½ timme, sedan gick jag och la mig igen. Somnade omm och vaknade först vid 10-tiden. Kändes bra för det är en ond cirkel att få för lite sömn och behöva lägga mig tidigt och sedan inte kunna sova tillräckligt för att dygnsrytmen blivit fel.

Nytt morgonkaffe, men ingen ny mjukmat. Efter lite mjautjat insåg pojkarna att det faktiskt inte var en ny dags morgon.
Lyssnade på Jens ”Jeb” Bergenstens sommarprogram och svarade  på veckans Fem en fredag.

Gjorde mig i ordning, klädde mig och åkte till Tyresö. Tränade, lämnade återvinning och gick in för att se om de fanns kronärtskockor.

Det fanns kronärtskockor, men jag fick leta en bra stund i grönsaksdisken innan jag hittade dem.

Åkte hem till stugan och lämnade matvarorna och hämtade några saker, sedan åkte jag hemhem för att bland annat kolla posten.

Stannade inte så länge och var snart hemma i stugan igen. Ute regnade det med äxlande intensitet. Det kom en störtskur på vägen, men när jag var framme regnade det bara lite.

Hämtade vatten och la den ena skockan i kastrullen för att laga min fredagsmiddag. När jag var tonåring brukade mamma och jag äta varsin kronärtskocka på eftersommaren.

Kvällen förflöt i lugn. Åt min goda kronärtskocka medan jag tittade på ett par avsnitt av Human Error på TV4play.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

3 svar på Aktiv dag och lugn kväll – Ledighetsdag 10 av 12

  1. znogge skriver:

    Så skönt att du fick till en siesta där på förmiddagen.

    Vilken nostalgi med kronärtskockor! När jag var liten och vi bodde i sommarstugan hörde det alltid till att äta kronärtskockor ett par gånger under augusti. Minns att min mormor kokade dem i två gigantiska grytor. Väldigt gott tyckte vi alla!

    Önskar en fin lördag nu!

    Kram

  2. Micke skriver:

    Dygnsrytmen är ju helt ur fas efter en längre ledighet, åtminstone för mig, bara att bita ihop som hustrun sade när hon kom hem efter sitt tandläkarbesök härom dagen.
    Jodå, våra fyrbenta har sina rutiner, bara för att jag varit utanför med soporna så innebär det ju inte att det är dags för ”godis” igen.

    Ha nu en underbar kördag Kraka.

  3. Ingrid skriver:

    Det var väl klokt att ta en stunds vila när du varit uppe så tidigt. Jag fattar inte hur du kan få det att fungera när du ska sova ibland på dagen och ibland på natten.
    Hoppas att du har en fin lördag!
    Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *