Så var det dags igen

Tolv dagar går fort och idag var det dags att börja jobba igen. På gott och ont. Visst är det skönt att vara ledig, men det är också skönt att få den där rytmen med växlingen mellan arbete och ledighet.

Kaffe och mjukmat. Som vanligt. Hönökaka med kryddost till mig. Sedan tog jag tag i läsandet. Pluggade en bra stund innan jag fixade inför mitt arbetspass. Kvällslunchlåda och arbetsstrumpor packades ner. En extra koll i väskan att allt var med, behörighetskort och annat viktigt.

På jobbet var det ganska få patienter vilket skulle kunna inleda en i frestelsen att tro att det skulle bli en mjukstart. Det blev det inte.

Det var skönt att kunna åka hem och få återhämtning. Borde kanske pluggat en stund men valde att, efter att pojkarna fått sin mjukmat, göra kaffe och en ostmacka och sedan börja titta på serien Monstret på tv4play.

Tittade en stund medan jag varvade ner och gick sedan och la mig för att orka med morgondagen och allt som var planerat för tisdagen.

Det här inlägget postades i Livet, Mitt nya (arbets-)liv, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

3 svar på Så var det dags igen

  1. znogge skriver:

    Visst är det skönt att vara ledig, den saken är klar, men även vardagens rutiner har sina fördelar. Då blev det en intensiv start trots få patienter. Jag förstår mer än väl att du inte orkade plugga efter avslutat pass så lite avkoppling var garanterat att föredra.
    Önskar en fin tisdag!
    Kram

  2. Ingrid skriver:

    Jaha! Då är de lediga dagarna över och du inne i jobblunken igen.
    Hoppas att din tisdag går i lås enligt din planering.
    Kram, Ingrid

  3. Micke skriver:

    Min erfarenhet yrkesmässigt är ju att börjar det bra så kan det lätt gå åt ”skogen” ändå, inta alltid förstår men ofta.
    Ibland orkar man ju inte plugga efter ett arbetspass, som även jag gör ibland i form av inläsning på elever vi har, nånting ska man ju göra på sin fritid. 😉

    Ha nu en fin afton Kraka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *