Trött och tråkig dag

Vaknade före alarmet som jag satt på åtta. Gick upp och gav pojkarna mjukmatoch gjorde kaffe och en ostmacka till mig. Senare gjorde jag en till macka och mer kaffe.
Idag hade jag bar en sak jag skulle göra. Men det blir alltid en massa saker runt om som behöver fixas.

Jag tittade en stund på Monstret, men den får jag ta i små portioner. Den är otäck. Den bygger på en verklig händelse. Den sker hela tiden, överallt, varje dag.

La mig ner 20 minuter innan jag klädde mig och packade ryggan. Sedan gick jag till T-banan. Eller inte…

Precis när jag var klar och tagit på skorna fick jag för mig att det skulle vara bra att diska innan jag gick. Kan ju tyckas vara en liten och enkel uppgift, men tre kannor vatten behöver kokas upp innan disken kan tas om hand.
Sedan gjorde jag ett par andra, hushållsrelaterade, uppgifter. Hann även byta några ord och en kram med J…e i 9:an. Han är så sällan här och var på gång igen. Jag hade stt att det lyste i hans fönster igår kväll när jag kom hem och när jag såg honom gå förbi idag knackade jag på fönstret och gick ut och bytte några ord.

Medan jag väntade på ett det jag hade på spisen skulle koka klart läste jag om Meta Velander som fyller 100 år idag. Hon jobbade fram till 2020, då hon var 96 år. Så länge planerar inte jag att vara yrkesaktiv, men hon är helt klart en inspirationskälla.

Jag kom på fler saker jag kunde/behövde göra men nu fick det vara nog. Det är det här som är anledningen att jag väljer att plugga på bibblan istället för hemma. Ingen stör hemma heller, men det är så många saker som pockar på uppmärksamhet.

Jag var framme på bibblan runt kvart i två och packade snabbt upp mina prylar på bordet på min plats för dagen.

Pluggade några timmar och blev sedan både trött och hungrig. Mådde inte riktigt bra och bestämde mig för att gå ut och äta något utomhus.

Pommes med två sorters dipp och ett glas rosé. Hade dessutom tur, det var något slags happy hour och allt kostade bara 100 kronor. Nu tror jag inte att rabatten var superstor, minns inte vad det kostar normalt. Men vin kostar normalt 79 kronor för ett glas och två dipp 15 kronor, 10 kronor för en. Happy hour brukar väl vara halva priser på dryck tror jag, men är inte säker.

Jag var vansinnigt trött och åkte sedan hem. Gick och la mig direkt efter att pojkarna fått sin kvällsmjukmat. Det var länge sedan jag var så trött och orkeslös.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

4 svar på Trött och tråkig dag

  1. znogge skriver:

    Trevligt att du fick pratat med J i 9:an om han sällan är där.
    Jag förstår precis varför du pluggar på bibblan. Är man hemma så finns det så mycket som pockar på ens uppmärksamhet men det händer inte på ett bibliotek.
    Perfekt att tanka lite energi och jag tyckte det lär helt ok prismässigt. Vet knappt om man kan få ett glas vi för 79 kr längre här. Tror det inte…
    Hoppas att du känner dig piggare och utvilad i dag.
    Kram och god torsdag!

    • Kraka skriver:

      Det är inte så ofta man får ett glas vin här heller för 79 kronor. Ofta kostar det 129 eller 139, lite beroende på var man är. Men under hundra tillhör verkligen undantagen.

      Ja, det är alltid trevligt att prata med J…e och jag behöver de bundsförvanter jag har i området.

      Jag hoppas också att jag ska må bättre snart. Har ont i hela kroppen och nu har vi normalt lufttryck så jag funderar på om jag fått en maginfluensa som ger de här symptomen. Men det visar sig.

      Ha en fin torsdag! Jag ska chilla lite innan jag tar tag i dagens läsning.
      Kram

  2. Ingrid skriver:

    Hoppas att du snart mår bättre!
    Bland flera blogg- & facebookvänner grasserar covid igen. Måtte det inte vara något sådant elände du råkat ute för.
    Ha en fin torsdag!
    Kram, Ingrid

    • Kraka skriver:

      Tack Ingrid!

      Nej, jag har inga egentliga covidsymptom. Har funderat ett tag på om fästingen som bet mig för cirka en månad sedan givit mig borrelia. Det är ingen typisk migrans, men en cirkelrund rodnad som fluktuerar i synlighet. Nu har jag ringt och fått en tid imorgon. I morse hade jag lite över normalt lufttryck enligt barometern. Nu har det sjunkit och är nog på nedgång. Blir säkert regn igen. Men jag har mer ont i kroppen än vad jag bedömer normalt relaterat till lufttrycket. Jag är som en levande barometer. 🙂

      Ha en fin torsdag!
      Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *