Kompetensbrist och annat tjafs

Vaknade lika trött som när jag la mig. Kroppen värkte och jag kom nästan inte ur sängen. Det blev i och för sig lite bättre när jag väl var uppe och fått i mig de första två kopparna kaffe.

Började med att chilla ett par timmar, behövde det. Funderade på att plugga hemma idag, men sköt upp beslutet till senare.

Lyssnade på Linnéa Lindquists sommarprogram. Hon hade många viktiga saker att säga. Bra musik spelade hon också.

Strax före klockan elva tog jag tag i dagen. Jag mådde fortfarande dåligt men hade inte lika ont längre. Det fanns hopp om en bra dag även idag.

Eftersom jag funderat länge på det cirkelrunda märket jag har på benet efter ett fästingbett för cirka en månad sedan kom jag till skott att ringa vårdcentralen. Det ser inte ut som en typisk migrans, men en atypisk skulle jag vilja säga. Vi bedömer inte fästingbett på IVA i någon större omfattning, faktiskt har jag aldrig gjort det under mina 35 år. Jag hade ett vikariat i början av 2000-talet på vårdcentral och där var det rätt vanligt. Vi var väldigt generösa med antibiotika så fort det fanns minsta tvekan. Det var inte så att någon kom och sa ”kolla på det här märket” utan det jag gjorde var att plocka bort fästingar och sedan be läkaren titta på bettet efteråt. Tror att alla, kanske ett 20-tal, jag plockade bort den sommaren fick antibiotika. Med viss reservation för att jag inte minns varje patient som passerat mig yrkesmässigt under mina drygt 49½ år i vården.
Det var väl i första hand det som gjort att jag tvekat med att ringa, jag borde kunna göra en korrekt bedömning själv. Men som sagt… det finns en anledning till att hud är en egen specialitet. Ett yttrande som jag för övrigt hade anledning att säga i måndags på jobbet. Hudbedömningar är svårt, det finns en aldrig sinande uppsjö av utslag, märken och hudförändringar. Jag fick en tid imorgon för bedömning.

Pluggade en stund. Åt en halv kronärtskocka som lunch och pluggade sedan en stund till. Pausade sedan med det där som jag just nu har tappat namnet på men som innebär att man tar en total paus från det man pluggar och det då ”sätter sig”.

Förberedde lite mat till helgens matlådor. Bland annat gjorde jag den där åttiotalsrätten med kassler och crème fraiche och chilisås. Det ska väl vara ananas också, men så blev det inte den här gången. Det glömde jag eftersom jag inte skrivit det på min lista. Föll mig bara inte in när jag skrev listan, jag har alltid ananas hemmahemma. Läste förresten alldeles nu att man kan byta chilisåsen mot senap. Det ska jag prova nästa gång.

Medan maten stod i ugnen pluggade jag faktiskt en stund till. Imorgon klockan 23:55 ska tentan vara inskickad. Det är tre frågor, den tredje med flera delfrågor och varje fråga ska besvaras med cirka två A4-sidor. Det står 700-1100 ord i instruktionen, men det är självklart innehållet som räknas. Skriver man däremot en för kort text, alltså under 700 ord, blir man automatiskt underkänd. Allt står mycket noga beskrivet i anvisningarna. Litteraturhänvisningarna ska räknas bort i ordräknandet. Men med 1000 ord borde det vara rätt säkert tror jag. Enligt google är 1000 ord ungefär två A4-sidor.

När maten var klar satte jag den på att svalna och åkte under tiden hemhem för att hämta en bok jag beställt. Förutom att hämta boken kollade jag posten och åkte sedan tillbaka hem till stugan.

Unnade mig en stund playTV med Morden i Sandhamn innan jag gick och la mig. Imorgon skulle jag upp tidigt.

 

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

2 svar på Kompetensbrist och annat tjafs

  1. znogge skriver:

    Det är väl lika bra att du får en bedömning av det hela. Min träningskompis fick borrelia i somras och han har varit rejält dålig.
    Önskar dig ett stort lycka till nu på dagens tenta!

    Kram och god fredag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *