En dag mellan sommarens grönska och höstens gyllene färgprakt

Måndag sista veckan mellan sommar och höst. Tolv grader ute, det är verkligen höst på gång. Men himlen var klarblå när jag gick upp och det var ljust ute. Är så tacksam för ljuset så länge det varar.

Det blev en alldeles vanlig morgon med kaffe, kattfrukost och sedan frukost även för mig. Bemanningsassistenten på IVA hörde av sig och undrade om jag kan jobba imorgon eftermiddag. Det kan jag inte. Har tider hos specialisttandvården och tandhygienisten både tisdag och onsdag.

Vid 10-tiden klädde jag mig. Behövde hämta en kursbok på macken i Akalla och sedan åka för att träffa B-M. Vi skulle ses klockan 15:00, ta en promenad och sedan äta burgare på Krubb. Men först bytte jag lakan och matade snabeldraken. Hämtade in den rena disken och fixade några andra saker.

Bytte om och gav mig iväg. Det var skönt ute, men jag tog ändå jackan med mig. Kanske skulle det bli kallt innan jag var på hemväg igen.
Insåg att klockan sprungit alltför fort och att jag inte skulle hinna hämta mitt paket. Men det fanns även fler dagar kvar innan det skickas tillbaka. Imorgon var ändå planerad för att åka hemhem.

Nu är Tvärbanan igång igen efter sommarens stängning. Så skönt! Åkte T-banan till Gullmarsplan, bytte till Tvärbanan och sedan T-bana igen två stationer.

Var lite tidig, men inte jättetidig. Satte mig ner en stund och pustade. Sedan kom B-M och vi tog en ordentlig promenad via Mobilgatan. Hägerstensåsen, Västberga och tillbaka till Telefonplan.

Sedan var det dags för mat. Hade haft tankar på fisk, men bestämde mig för en burgare med bacon och lite starka såser.

Det var ganska tomt när vi kom men fyllde på sig rejält strax innan vi skulle gå. Jag tog bussen till Bagarmossen, det tar kanske lite längre tid men är skönt att sitta där. När T-banan kommer till Bagarmossen är det nästan tomt i vagnarna. Om det inte är rusningstid förstås.

När jag kom hem till stugan kände jag mig rätt matt. Att vara social två dagar i rad tar på energin. B-M hade en del tråkiga nyheter att förmedla. Mycket privata så de får vara oskrivna här.

Klockan är inte mycket, har lite som måste fixas. Men senast klockan 21 kommer jag att vara nerbäddad.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

2 svar på En dag mellan sommarens grönska och höstens gyllene färgprakt

  1. znogge skriver:

    En bra dag och trevligt med mat på Krubb. Samtidigt så tar det på krafterna att träffa folk två dagar i rad och du har ju fullt upp med så mycket annat.

    God natt och sov gott!

  2. Ingrid skriver:

    Hoppas att du fick sova länge och gott och får en innehållsrik och trevlig tisdag och att de är snälla mot dig både hos specialisttandvården och hygienisten.
    Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *