En oväntat lång dag

Vaknade strax förs sju. Eftersom jag somnade ganska tidigt hade jag hunnit sova lite drygt åtta timmar. Av dessa var dessutom 27% djupsömn. Tror aldrig jag varit uppe i en så hög siffra. Kanske är det ändå bra med tyngdtäcke? Men, liksom en fluga inte gör någon sommar, är det för tidigt att utvärdera. Det kan bero på att jag somnat tidigt. I alla fall påstår man ju att det ska ha betydelse och jag får påbassning  varje gång jag lagt mig sent. Aktivitetsbandet gör något slags skriftlig utvärdering och eftersom jag ofta jobbar till 21:30 och är hemma i bästa fall 23:00 så är det omöjligt för mig att sova före 22:00 i stort sett alltid.

Inatt har två killar i 20-årsåldern blivit skjutna nära mitt hemmahemma. Polisen är där och letar gärningsman läser jag i DN. Kändes inte helt bra att åka dit, men jag behövde hämta min bok. I Instabox på macken där det ofta kryllar av just gängkillar. Hade tänkt åka T-banan, men funderade på att ta bilen. Det kändes säkrare.

Hur som helst började dagen med kaffe och lite frukost. Även kattfrukost serverades och pojkarna kastade sig över maten. Sedan gick de och la sig igen.

Till kaffekopp två och tre tittade jag på Halv åtta hos mig. Eftersom jag missade gårdagens program hade jag två att titta på.

Pysslade lite med månadens räkningar och lite annat administrativt. Gjorde ett ärende i området och när jag var tillbaka bytte jag om för att åka in till stan. Skulle till specialisttandvården.

Fick komma i lite tidigare och det var tur för det tog ändå över en timme innan jag var klar.

När jag var klar gick jag och fikade på Bröd och Salt. Gott men dyrt. Det fick bli dagens middag.


Sedan åkte jag hemhem för att hämta mitt paket med en kursbok. Började med det innan jag gick hem till lägenheten. Där letade jag fram en sak jag behövde, packade ner den i min väska och åkte sedan åt andra hållet.
Måste säga att det tar väldigt lång tid att åka kollektivt. Klockan var nästan nio innan jag var hemma i stugan. Med andra ord var det inte långt till sovdags.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

7 svar på En oväntat lång dag

  1. znogge skriver:

    Det är verkligen så ledsamt med dessa skjutningar. Vad är det för fel på folk och var finns respekten för livet?
    En fullmatad dag som vanligt för dig och mycket hann du med.
    Då får vi se vad du kommer fram till när det gäller tyndgtäcket. Med tanke på dina arbetstider är det ju väldigt svårt att komma i säng så tidigt som kanske vore önskvärt.
    Önskar en god sen kväll!
    Kram

    • Kraka skriver:

      Ja, det är verkligen så tråkigt! Läste nyss att man hittat en skjuten man ikväll i Botkyrka. En märklig historia för det var en bil som kraschat in i ett träd och man hittade en skjuten man med svåra skador i bilen. Blir verkligen alldeles matt av allt som händer. De två skjutna i Husby var inte så svårt skadade, men skjutna.

      Får väl ta ordentligt med tid på mig för att utvärdera täcket. Det känns helt okej att ligga under det trots att det väger 8 kilo. Men jag behöver ha vanliga förutsättningar med sent sovande för att utvärdera. Jag vill ju ha längre djupsömn eftersom mitt aktivitetsband mäter och säger att den är för kort. Är väl inte helt säker på att den verkligen är för kort, i min ålder behöver man betydligt mindre djupsömn än någon som är i fertil ålder. Men inatt sov jag mer av djupsömnen. Det där är ju en hel vetenskap.

      Sov gott!
      Kram

      • znogge skriver:

        Visst är det så att sömnbehovet minskar med stigande ålder sedan tror jag inte att det stämmer för alla. Min mamma somnade vid tio och sov som bedövad hela natten. Själv tycker jag att jag vaknar för många gånger under natten vilket är irriterande. Förvisso somnar jag om ganska snabbt men ändå. Min läkare kunde tänka sig att skriva ut någon form av sömnmedel men jag valde att tacka nej. Tycker det är skönast att klara sig utan. Kanske dumt men…

        Önskar en fin onsdag nu!

        Kram

        • Kraka skriver:

          Sömnmedel ger faktiskt inte en god kvalitet på sömnen så det ska man undvika om man inte har svårt att somna och det låter det ju som att du inte har. Men du borde ju prova tyngdtäcke. Känner du någon som har ett att låna ut? De är för dyra att chansa på om man inte provat. Jag kan ju uppleva att jag vaknat på natten men då har det varit kortare tid än 1 minut och då registreras det inte. Inatt vaknade jag tre gånger, total vaken tid 15 minuter. En av gångerna var 10 minuter men vid en tid som jag skulle gått upp om jag hade haft någon tid att passa på morgonen 5:16-5:26 vilket ju egentligen är i senaste laget om jag ska börja jobba 7:00. Använder du aktivitetsband?

          Ha en fin dag!
          Kram

  2. Hannas krypin skriver:

    Det är så obehagligt med dessa skjutningar. Det känns som att det händer något överallt. Ungdomsgäng har jag verkligen respekt för. Alla är inte kriminella såklart men man vet ju aldrig vilka som är det….

  3. Micke skriver:

    Bekymmersamt minst sagt med alla dessa skjutningar, har haft kontakt med barn yrkesmässigt som idag är inne på det spåret, snälla killar egentligen men som valt fel väg i livet…tragiskt.
    Kollektivt åkande med andra människor tar ju lite mer tid i anspråk oftast, då är det bra att ha en bok att lyssna på.

    Ha nu en fin kväll.

  4. Ingrid skriver:

    Usch så otäckt det är med de där skjutningarna! Det är skönt så länge vi slipper sådan elände här, men vem vet hur länge vi är förskonade.
    Ha en fin onsdagskväll!
    Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *