Helikopterperspektiv

Hade tänkt sova, men det var stört omöjligt att sova. I flera timmar kretsade en helikopter över området och det dånade och dundrade.

Gick upp, hällde upp ett halvt glas vin och tog fram tre kex med ost. Tittade klart på sista avsnittet av Det pefekta paret. Vilken sjuk familj!

Gick och la mig och till sist somnade jag, men hela min tisdag var tilltrasslad. Blev tvungen att lägga till tre timmar på alarmet för  att hinna sova, om inte tillräckligt så i alla fall acceptabelt.

Klockan åtta satt jag med kaffe och knäckemackor. Pojkarna hade fått mjukmatsfrukost och dagen kunde börja.

Pluggade lite blandade texter. Funderade fram och tillbaka hur jag skulle få ihop dagen, planerade och planerade om.

Åkte till bibblan vid Telefonplan och hämtade två beställda böcker. Parkerade och sedan gick det inte att avsluta parkeringen. Blev tvungen att ringa så de kunde avsluta manuellt. Dessutom blev det dubbel avgift, men det struntade jag i att bråka om. 24 kronor istället för 12. Var väl på bibblan lite mindre än en kvart.

Sedan åkte jag för att tisdagsshoppa i Västberga. Hämtade en vagn och upptäckte att jag glömt min flergångskasse i bilen. Gick för att hämta den. Kom inte emellan bilarna så jag ställde vagnen på den tomma parkeringsplatsen snett framför min bil.
Gick runt bilen och öppnade dörren och sträckte mig efter kassen. Tog kanske 15 sekunder, på sin höjd 20.
Men när jag drar ut huvudet ur bilen får jag en uppläxning för att jag ställt ifrån mig vagnen på p-platsen och inte i vagnstället.
Jag blev skogstokig. Skrek åt henne att jag är trött på att bli uppläxad och utskälld hela tiden för saker jag inte gjort. Hon svarade med ”detsamma” hon blev ju utskälld för att hon ”bryr sig”. Är så trött på alla som alltid ska läxa upp mig som om jag vore en andra klassens medborgare. Jag behöver inte uppfostras av diverse folk som inte ens känner mig. Dessutom har jag aldrig, verkligen aldrig någonsin, ställt en vagn någon annanstans än där de ska stå. Men den här gången skulle jag bara hämta en sak i bilen.
Folk är jämt på mig om saker som dels inte angår dem och dels inte är något jag gör fel. Det är väldigt jobbigt att bli uppläxad som om jag vore en olydig tonåring gång på gång. Suck! Dessutom var jag arg redan innan för de där Svea bank och Stockholms avfall och vatten håller fortfarande på och härjar med L..a. Nu vill de ha bilder på sakerna jag kastat och kvitton på att jag köpt nya. Den biten har vi ju rett ut en gång redan. Men de är som papegojor och upprepar samma fraser gång på gång. Nu har jag tagit reda på hur man klagar till förvaltningsrätten. Men man måste ha ett beslut först.

Tisdag i Västberga betyder tisdagsfika

Efter mina inköp körde jag till Tyresö och tränade. Sedan hem och kopplade upp mig på zoom för två timmar föreläsning i kursen Från Hels grindar till himlens portar.

Efteråt pratade jag med L..a i telefon och sedan åt jag några kex med ost och tittade på Halv åtta hos mig. Hoppas det blir lugnt inatt för jag behöver sova, ska upp tidigt imorgon.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

2 svar på Helikopterperspektiv

  1. Znogge skriver:

    Suck säger jag bara. Tyvärr finns det ordningspoliser som ser det som sin uppgift att uppfostra andra trots att de inte har hela bilden. Oftast är det fel människor som råkar ut för dem. Jag förstår inte hur man ens kan orka lägga energi på vissa saker men tydligen… Hade hon väntat ett par sekunder hade hon sett att du bara skulle hämta en kasse.
    Då hoppas jag att den gångna natten blev lugn och fri från störningsmoment.

    Ha en fin onsdag!
    Kram

    • Kraka skriver:

      Tack, det blev en lugn natt. Sovit som en gris, men för kort. Behövde upp tidigt för att lämna in bilen på service. Nu ska jag plugga i skolans bibliotek och kl 13:15 är det kollegium där jag sitter som studentkårsrepresentant.

      Ha en bra och fin dag!*Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *