Vilket lågtryck jag har hamnat i

Alarm klockan fem, strax efter upp. Det var ganska varmt inne, arton grader, mer än det brukar vara hemmahemma. Pojkarna sov bredvid mig men vaknade när jag började röra på mig.

Kaffe förstås och när jag fått i mig tillräckligt för att orka ta tag i dagen serverade jag mjukmat. Vill inte att de ska äta för tidigt, då blir det så långt till nästa måltid. Speciellt om jag ska vara borta på kvällen. Vilket jag inte planerat att vara just denna fredag, snarare tvärtom. Men det skulle visa sig att det ändå blev en utekväll.

Precis när jag vaknade var det tyst ute och jag fick en liten stund för mig att det slutat regna. Men sedan hörde jag hur det vräkte ner regn. För regnar gör det. Alldeles väldigt mycket.

Vid åttatiden insåg jag att jag behövde sova lite till. Det gick bara inte att genomföra en hel dag med den tröttheten som start. Sov i nästan två timmar.
Jag är trött och har ont överallt, som följd av lågtrycket som ligger runt 990 mbar.

När jag gick upp vid 10-tiden gjorde jag mer kaffe och satte mig att läsa. E…a hade hört av sig på sms och frågat om jag ville ses i Gamla Stan eller på Söder. Egentligen hade jag väl inte tid, men jag svarade med ett okej. Sedan var det bara att vänta på hennes svar. OM det nu skulle komma något. Umgänge med hen är inte det mest stabila. Men nu vet jag hur hen är och kan se mellan fingrarna, däremot skulle jag aldrig planera på ett sätt att något är spikat innan det är pågående. Det kan ändras i sista stund. Jag har alltid en plan B och ofta även en plan C.

Hen sms:ade faktiskt och vi bestämde en tid och en plats. Var skönt att komma ut en stund, har varit rätt mycket inomhus den här veckan och helgen är ju redan öronmärkt för jobb.

På vägen till T-banan kunde jag konstatera att det verkligen var höst. Men det regnade i alla fall inte vilket var en glad överraskning.

Vi gick på en mexikansk restaurang på söder. Det var god mat, men alldeles för hög ljudvolym. Då menar jag inte något slags musik, nej det var för att det var fullt med folk som pratade.

När vi ätit klart gick vi ner till Götgatan och in på biografen Viktoria där vi drack kaffe. Sedan gick vi över gatan och iväg mot köpcentrumet Ringen där E…a skulle hämta en bok.

Vi passerade Gunnarssons konditori där de hade en väldigt vacker skyltning inför Halloween. Kändes bara lite väl tidigt, halloween är den 31 oktober. Möjligen kan man fira den närmaste helgen.

Vi sa sedan hej då och åkte hemåt. Jag kom långt från busstiden, ungefär 40 minuter, och valde att gå. Det är inte speciellt långt, bara ett lite obehagligt ställe som måste passeras.

Hemma fick pojkarna sin kvällsmat. Jag gjorde en kopp kaffe och tittade på playTV innan det var sovdags. Fredagskvällen var slut och en jobbhelg skulle snart ta sin början.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

3 svar på Vilket lågtryck jag har hamnat i

  1. Znogge skriver:

    Det var ett klokt beslut att unna dig att sova lite till. Att inleda dagen med trötthet kan man avstå om det går.
    En bra dag får man säga och trevligt med mat på lokal. Gunnarsons tycker jag har väldigt goda kakor och deras skyltning är alltid tilltalande.
    Ja, det regnat mycket men i dag har vi sol. I morgon har jag kurs och hoppas på fint väder men vi får väl se…
    Önskar en bra lördag!
    Kram

  2. Ingrid skriver:

    Det låter som en bra fredag och det var ju skönt att du fick sova ett par timmar extra på morgonen. Det är nog viktigt att lyssna på sin kropp, speciellt när man inte mår riktigt bra.
    Hoppas att du får en dräglig jobbhelg!
    Kram, Ingrid

  3. Micke skriver:

    Är ju aldrig fel att vila lite till när man verkligen känner att det behövs, helt på min våglängd.
    För mycket folk, eller fullt hus som det väl heter, är inte något min hörsel klarar av, därav min utevaro när det gäller tex AW, bara ett öra att höra med ställer ju till det ibland, men man vänjer sig.

    Hoppas din jobbhelg utfaller till det bästa…ha det fint.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *