Jobbhelg med råge

Lördag

Så var det lördag och dags för jobb igen. Egentligen har jag alldeles för mycket att göra och att jobba var verkligen inte någon önskesituation. Men vad gör man… Måste ju ha en inkomst.

Dagen började som de flesta dagar. Först kaffe, sedan mjukmat åt pojkarna (de har torrfoder om de är hungriga) och sedan lite frukost åt mig.

Lyssnade en stund på ljudbok, mer kaffe och sedan klädde jag mig. Gjorde i ordning min kvällslunchlåda. I övrigt satsade jag mest på att vila och ladda inför mina arbetspass.

Jag hade det rätt lugnt på passet, men en kollega behövde lösas av och åka hem så jag tog över hennes patient.

Hur som helst gick kvällen fort och det blev dags att åka hem. Stannade till på MacD och köpte två cheeseburgare och en apelsinjuice. Det var kallt ute och jag startade upp båda fläktarna snabbt. Det var 15 grader inomhus och behövde värmas upp lite. Orkade inte sätta igång och elda.

Drack kaffe och lyssnade på ljudbok ett tag innan jag gick och la mig. Pojkarna åt av sin mjukmat och verkade glada att jag var hemma.

 

Söndag

Regnet öste ner när jag vaknade vid halvåttatiden. Det var 15 grader inne, men det kändes ändå rätt okej.

Läste DN och Aftonbladet och gick sedan upp och gjorde kaffe. Morgonen var som de flesta morgnar.

Utanför mitt fönster

Betalade några räkningar med förfallo imorgon. Lyssnade på ljudbok, drack mer kaffe och tittade ut genom fönstret. Vackra färger, men ödsligt.

Åkte till jobbet där det var lite smått kaotiskt. Så fortsatte det hela passet och jag kom inte från jobbet förrän fem i tio. Slutar egentligen 21:30.

Väl hemma fixade jag mjukmat och kaffe. Satte på båda värmefläktarnanså det skulle bli lite varmare tills jag skulle sova. Brukar hinna bli runt 20 grader innan sovdags. Det var 15 grader när jag kom hem.

 

Måndag

När det var dags att gå upp var jag hur trött som helst. Trots att jag somnade snabbt, inte satt uppe länge efter jag kom hem och sedan sov en tillräcklig del djupsömn.
Det var ett pass kvar, ett pass för mycket.

Det var 14 grader inne och jag satte på en värmefläkt samtidigt som jag gjorde kaffe. Det var mulet ute, men just då inget regn. Det gäller att glädja sig åt det lilla.

Insåg snabbt att det fick bli en lugn morgon innan det var dags att åka till jobbet. Jag kände mig nästan medvetslös av trötthet och det fanns ingen chans att den här måndagen skulle bli bättre. Just nu har vi så supersjuka patienter och alldeles för många med innevarande personalstyrka. Det var flera av nattpersonalen som morrade för att man inte ringt in fler personer. Vi ska, förutom att ge professionell vård, även upprätthålla patientsäkerhet. Det går väl så där…

Efter första koppen kaffe gjorde jag frukost åt både mig och pojkarna. Två knäckemackor åt katterna och Mjau mjukmat till mig. Kunde det blivit med tanke på hur trött jag var. Men katterna vet vad de vill ha så det blev rätt till sist.

Gick till bussen, ville ta en tidigare för att hinna några ärenden före. Men det hade jag inte något för. Busschauffören var det något fel på. Han körde fel två gånger och blev tvungen att vända om. Inte ökade det tryggheten när han ropade ut i högtalaren att han suttit och tänkt på annat. Lång ledbuss och ansvar för många människor. Då ska man väl ha koll på vad man gör. Tycker jag. Suck!

Hade glömt lunchlådan hemma. Kunde rusat hem och hämtat den för jag kom på det på halva vägen till bussen. Men bestämde mig för att köpa något istället. Det fick bli en sub från Subway.

Det var mycket att göra och alldeles för lite bemanning. Alla kände sig missnöjda och stressade. Klockan hann bli tio i sju innan jag kom ut på lunchrast.

Bussen hem gick i alla fall bra och när jag klev av hade det blivit en stunds uppehåll i regnandet.

Pojkarna fick mjukmat och jag kaffe och två knäckemackor. Sista arbetspasset före min resa var avklarad.

Det här inlägget postades i Livet, Mitt nya (arbets-)liv, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Jobbhelg med råge

  1. Ingrid skriver:

    Det låter verkligen som ett tufft pass, så jag förstår mer än väl att du var helt slut, men nu har du ju något roligt som väntar i alla fall.
    Hoppas att du hinner vila upp dig tills du ska iväg på resan!
    Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *