Stackars mig!

Självömkan är aldrig trevligt, men idag kan jag inte låta bli att tycka synd om mig själv. Jag har jobbat så hårt den senaste tiden, inte varit ledig vare sig jul eller nyår. Den ledighet jag haft de senaste veckorna har varit endast en dag i taget och det räcker aldrig för att man ska hinna varva ner och återhämta sig.

Ett annat problem med att bara jobba är att man inte hinner ta hand om sitt hem. Här är fullt med disk, tvättkorgen rann över och golvet är täckt av pappershögar och damm.

Idag är jag ledig, ja nästan ledig i alla fall, har bara ett möte på eftermiddagen. Planeringen är att jag ska ta tag i mitt hem idag. Tvätten är redan på gång och resten väntar på mig. Men jag är vrålförkyld, näsan rinner och jag har ont i halsen.

Det känns inte rättvist att jag ska behöva bli sjuk nu när jag har så mycket att ta tag i och dessutom har ännu en arbetshelg framför mig.

Det här inlägget postades i Länkat från Krakas halvsekelblogg. Bokmärk permalänken.

3 svar på Stackars mig!

 1. melinda skriver:

  Det är så typiskt att vi kvinnor alltid skall jobba som bara den och sen ändå ha allt kvar hemma. Självklart blir det så när vi lever själva men yrkeslivet för många kvinnor är just som du beskriver, bara vara ledig någon dag emellan vilket inte ger oss en chans hinna med privatlivet.

  Ha en bra dag och hoppas de kommer lite ledigt framöver. Och det är ganska vanligt att sjukdomarna kommer när vi för en gång skull är lite lediga, när vi varvar ner.

 2. Kraka skriver:

  Tack! Ska lägga mig någon timme innan jag tar tag i resten. Ska bara hänga tvätten om en kvart först.
  Ha en bra dag du också!

 3. melinda skriver:

  svar:
  Tack för dina ord.

  Vi är ju alla människor och med det har vi också känslor oavsett vilken sida vi står på i fråga om ett begånget brott.

  Ha en bra dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *