Avhyst och utslängd

Jag är ju med i en massa olika slags föreningar, allt mellan bostadsrättsföreningen där jag bor, politiska föreningar, olika slags stödföreningar och föreningar där jag står i kö för att få köpa hus.

I de flesta av dessa föreningar har alla medlemma närvarorätt på bland annat årsmöten. Sedan kan det variera om man har yttranderätt och förslagsrätt eller inte. Rösträtt brukar däremot vara reglerat och begränsat.

På förmiddagen åkte jag iväg till en av dessa föreningars årsmöte. Jag var lite tidig, gick in och sa hej. Eftersom man höll på att flytta bord och stolar för att ordna platser hjälpe jag till med det. Jag är ju van vid att man jobbar tillsammans.

Plötsligt pekar en man på mig och säger högt: ”Vem är den där kvinnan?” Jag blir ju lite förvånad, är uppfostrad med att pekar på folk och pratar högljutt om dem gör bara den som är ett litet barn eller förståndshandikappad. Vi andra förväntas ha tillgodogjort oss de oskrivna regler som finns för gott uppförande.

Trots allt så ler jag mot mannen, sträcker fram min hand och presenterar mig. Då kommer flera av personerna i rummet mot mig och en av dem säger till mig att jag inte får vara där, mötet är bara för de medlemmar som har fullt medlemsskap. ”Ok”, säger jag. ”Men då går jag igen.”

Men trots att jag genast svarar att jag ska gå fortsätter man att gå mot mig tills man är alldeles nära och jag känner en starkt hotfull stämning. Jag sätter upp händerna framför mig för att freda min intimzon, den som brukar vara någonstans mellan en halv och en meter från kroppen. Med visade handflator backar jag ut medan jag upprepar, ”jag ska gå, jag ska gå.”

Aldrig tidigare har jag upplevt något liknande. Det var inte ett möte på försvarshögkvarteret, inga hemligheter  kring rikets säkerhet som skulle avhandlas. Det var ett vanligt årsmöte i en stugförening. Dessutom var det 40 minuter kvar innan mötet skulle börja. Jag är fortfarande lite chockad över händelsen och har svår att riktigt ta in att det verkligen hänt.

Det här inlägget postades i Länkat från Krakas halvsekelblogg. Bokmärk permalänken.

2 svar på Avhyst och utslängd

  1. Lilla Lobelia skriver:

    Förstår att du är omtumlad. Vad är det för fel på folk? De hade kunnat få fram samma budskap utan att bete sig på det viset….

  2. Kraka skriver:

    Ja, det är just när man går på mig så där nära som jag tycker är otäckt. Man får hellre skrika åt mig, det gör inte så mycket. Möjligen skriker jag tillbaka då.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *