Nyktert

På vägen från omgång två av biskopsvalet bestämde jag mig för att göra ett snabbesök hos min vän på Ekerö. Eftersom det var mycket trafik valde jag en genväg som ligger lite avsides.

För länge sedan, i en annan tid och ett annat liv, har jag bott i området och jag passar på att se mig omkring. Det är nästan ingen trafik och jag kan kosta på mig att köra sakta.

När jag kommer åkandes ser jag att det är poliskontroll och en polisman kliver fram och riktar något mot mig som ser ut som en kamera i miniformat. Jag blir väldigt förvånad eftersom jag kör långt under hastighetsgränsen.

Nu visar det sig att det jag uppfattade som en kamera är alkometern som han riktat mot mig. Jag får blåsa, visa körkortet och fara vidare.

Det var ett ganska udda ställe att stå på, men kanske är det så att den som druckit väljer just en så avsides väg att ta sig fram. Vad vet jag, jag kör aldrig bil när jag druckit alkohol.

Det här inlägget postades i Publicerat bara här i Krakas blogg. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Nyktert

  1. Lilla Lobelia skriver:

    Du har så rätt. Jag är uppvuxen ute i bonnabygderna och där körs det ju rätt mycket promille-körning. Grusvägar är det som gäller, gärna sådana som inte står på kartor…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *