Israel har brutit mot folkrätten!

Tidigt imorse gick Israel till attack mot den fredliga skeppskonvoj, Ship to Gaza, som var på väg med mat, byggmateriel och förnödenheter till befolkningen i Gaza. Ship to Gaza är en internationell aktion med deltagare från mer än 40 nationer. Det är en helt fredlig solidaritetsaktion för att hjälpa befolkningen i Gaza som är utsatta för blockad av Israel och därmed är instängda på Gazaremsan utan tillgång till livets nödtorft.

Israels angrepp skedde på internationellt vatten och är därmed ett brott mot folkrätten. Inget land har rätt att attackera på internationellt vatten och Israel har därmed gjort sig skyldig till krigshandlingar mot fredliga, civila fartyg. Israel försöker därtill med hjälp av fejkade filmer få det till att fredsaktivisterna angrep de israeliska soldaterna som då bara försvarade sig. Måtte nu världen i övrigt sätta ner foten och bojkotta Israel samt dra dem till domstolen i Haag för brott mot mänskliga rättigheter. Israel får inte ännu en gång komma undan med de brott de ständigt gör mot det palistinska folket!

Mitt i eländet känns det i alla fall glädjande att en stor mängd människor ser detta som så allvarligt och viktigt att de släppte det de planerat och gav sig in till Sergels torg för att i protest tåga mot Israels ambassad. Även om Israel är kännt för att fullkomligt strunta i folkopinioner så är det ändå viktigt att visa den avsky vi känner för dessa brott.

Demonstration utanför Israels ambassad

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

3 svar på Israel har brutit mot folkrätten!

 1. Snorkfröken skriver:

  Verkligen! Jag brukar säga att de oengagerade människorna är farligare än de onda, men det glädjer mig att så många reagerat och protesterat.
  Nu finns det utrymme för EU att agera en gång för alla och sätta hårt mot hårt. En total handelsbojkott av israeliska varor MÅSTE genomföras för att EU ska ha kvar någon slags respekt hädanefter.

 2. Singelpappan skriver:

  Jag håller gärna med om Israels alla brott mot folkrätten, men visst finns det också många andra länder som ständigt bryter mot den. Kina är väl också ett exempel på detta? Ändå höjs det sällan några röster mot bojkott av varor producerade i Kina. Kanske för att så stor del av alla skor och andra varor vi tycker oss behöva produceras där, ofta av barn i slavliknande sammanhang. Kan det vara så att vår (dubbel)moral begränsar sig till vissa utvalda länder?

 3. Kraka skriver:

  Men visst tas det upp att man ska bojkotta varor från Kina (och andra länder också). Men när det gäller Kina brukar man plocka fram specifika produkter som bör bojkottas.
  Rent generellt kan man väl säga att det är svårt att till fullo bojkotta ett lands varor då det ofta inte finns några alternativa varor. Dessutom är många komponenter i våra tekniska prylar tillverkade i Israel. Men apelsiner, viner och en hel del andra varor finns det fullgoda alternativ till. Man ska inte glömma att bojkotten mot Sydafrika är den främsta anledningen till att apartheid föll. Engagemang är ofta tungt och tar tid, men den som är uthållig vinner oftast på lång sikt.
  Israel har länge kränkt människor, men det som är anmärkningsvärt just nu är deras attack mot fartyg på internationellt vatten. Det är ett brott av speciellt slag helt utan jämförelse med dåliga arbetsvilkor, låga löner mm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *