Det känns stort att få göra människor glada

I fredags tog 61 Röda Kors-sjuksköterskor sin examen. Röda Korsets sjuksköterskeförening delar ut två stipendier till två uppsatser som är lite extra. Det är en kommitté av skolans lärare som väljer ut vilka uppsatser som ska få stipendiet och de skriver också en motivering.

Eftersom jag är nyvald ordförande i föreningen var det jag som skulle dela ut dessa stipendier. Det kändes lite pirrigt att jag skulle hålla tal inför en fullsatt kyrka med de nya sjuksköterskorna, lärare och mängder av anhöriga. Men det var så högtidligt och vackert att jag sedan helt glömde att vara nervös.

Uppsatserna som fick stipendium är Nursing care for patients with burn in Tanzania – an observational study skriven av Klara Ekvall och Uppfattningar om att bli vårdad av manliga vårdare skriven av Axel Stridbeck och Mikael Borgenstål.  

I mitt tal sa jag bland annat att det är stort att som sjuksköterska få ta del av människors livsberättelser. Men de är minst lika stort att få göra mäniskor glada. För glada, och överraskade, blev stipendiaterna. De visade så äkta glädje att jag kommer att leva länge på att det var just jag som fick glädja dem.

Om ett par veckor kommer de att ha ett tillskott på sina konton, något som nog inte är helt fel efter år av studier. Jag vill önska dem och deras studiekamrater lycka till i sitt nya yrke!

Stipendieutdelning till Röda Kors-sjuksköterskor i Gustav Wasa kyrka

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *