Människor som tror har en chans

Förra helgen var jag i Växjö på Världen fest, ett kyrkligt arrangemang med många spännande aktiviteter. Jag bodde på vandrarhemmet i Moheda, mitt ute i den småländska grönskan på Kronobergshed.

Under dagarna på Världens fest besökte jag ett flertal seminarier, bland annat om den framväxande kristendomen i Kina, stadens teologi, EKO-banken och shopping som blivit vår tids ersättning för religion. Det var spännande och föreläsningar och givande diskussioner.

På fredagskvällen var jag i domkyrkan på en nattvardsmässa uppbyggd kring musiken i Kristina från Duvemåla. Det var fantastiskt fint och helt fullsatt i kyrkan. Det blev riktigt sent och inte förrän efter midnatt var jag på väg tillbaka till vandrarhemmet.

På lördagen var det en nattvardsmässa mitt på dagen som hölls på Stora torget. Den här mässan var byggd runt texter och musik av Lars Winnerbäck. Han är ju en livstänkare av rätt stora mått. Det var massor av folk på torget som tillsammans firade gudstänst och njöt av musiken i solen.

På lördagskvällen var det festmiddag i ett stort tält vid torget. All mat vi åt var närproducerad, utom den importerade palestinska ölen. Det var öl från ett litet bryggeri i Palestina som man ville ge sitt stöd till. Tyvärr skulle jag ju köra bil tillbaka till Moheda och fick nöja mig med alkoholfri öl från ett av de vanliga bryggerierna.

På söndagen var det stor sändningsgudstjänst i tältet vid torget och sedan kyrkkaffe. Därefter var det dags för var och en att ta farväl av nya och gamla vänner och ge sig av hemåt eller vart man nu skulle. Själv stannade jag kvar ytterligare en dag för att gå på Smålands museum och det glasmuseum som är inrymt där. Innan jag reste norr ut igen passade jag på att äta en mycket god måltid på en av Växjös kinarestauranger, Hong Kong. Sedan bar det av mot Stockholm, dock med övernattning i Jönköping hos en av mina vänner där. På vägen upp på tisdagen passade jag på att besöka min farfars grav i Norrköping.
 

Gudstjänst på torget med test och musik av Lars Winnerbäck

Gudstjänst mitt på Stora Torget i Växjö med text och musik av Lars Winnerbäck

* I låten Strimmor sjunger Lars Winnerbäck ”människor som tror har en chans”. Du kan hitta den i Krakas bloggmusik på Spotify.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Människor som tror har en chans

  1. Pingback: Mannen som winner i längden | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *