När det inte blev som det skulle, fick det bli som det blev

Den här helgen blev helt fel för mig. Jag hade en massa planerat och, trots att jag kände förkylningen vara på väg, så rusade jag på i 180 som vanligt. Tills det tog stopp!

På fredagen var det dock inga större problem med mig. Min son, som hade födelsedag, och jag tillbringade en del tid tillsammans. Vi var och åt på dagen och på kvällen var vi och såg Inception. Det är en film som utspelar sig i ett virrvarr av drömmar på olika nivåer och jag var alldeles matt efter två och en halv timme.

På lördagsmorgonen vaknade jag med en förskräcklig huvudvärk och förstod att jag skulle få problem med mina bihålor. Jag känner så väl igen den värken. Men jag hade några viktiga plikter som bara var tvugna att göras. Alltså gav jag mig av ut för att fixa dem, dock efter att först ha tagit en del ”smärtis”.

Det första jag får syn på när jag kliver in på Coop Forum är stora löpsedlar som skriker ut att Julian Assange är anhållen för våldtäkter. I min värld går det bara inte ihop med honom som person, men visst, jag känner honom ju inte personligen även om jag haft förmånen att möta honom IRL. Eftersom WikiLeaks är en viktig organisation och deras arbete intresserar mig i hög grad blev det till att följa den, minst sagt märkliga, utvecklingen. Nyheten spred sig snabbt över världen och internet översvämmades av både vettiga och fullkomigt vansinniga spekulationer.

Under lördagen pågick Husbyfestivalen, en förortsfestival som just i år sammanföll med valupptakten. Jag hade lovat att sälja korv och stå i vår valstuga några timmar. Egentligen orkade jag inte, men jag är ju en rätt pliktmedveten person. Hoppades dessutom på att jag skulle bli frisk till kvällen.

På eftermiddagen gav jag upp innan det var dags att sova inför nattens arbete. Jag ringde och sa att jag var sjuk, ett beslut som kändes tungt. Jag tycker inte om att vara hemma från jobbet! Senare skulle det dock visa sig att det var rätt beslut.

Jag tillbringade sedan kvällen vid datorn och följde utvecklingen kring Julian Assange, chattade lite med kompisar och vänner och vilade. På natten vaknade jag och hade kraftig andnöd. Blev dock bättre efter att ha inhalerat luftrörsvidgande mediciner och kunde sedan somna om. På morgonen ringde jag och sa att jag skulle stanna hemma ytterligare en natt. Tyvärr glömde personen som tog emot meddelandet att skriva in det och på kvällen ringde man från jobbet och undrade varför jag inte var där. En väldigt olycklig situation!

Nu är det måndag igen och jag mår lite bättre, men är inte bra. Jag avser att ägna måndagen åt fortsatt vila för att förhoppningsvis få ordning på tillvaron längre fram i veckan.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på När det inte blev som det skulle, fick det bli som det blev

  1. Borthy skriver:

    Hoppas att du snart blir bättre! Tråkigt att vara sjuk!
    Vet faktiskt inte vem Julian är och det kanske är bra det. Krya på dig, du går strax om oss igen!

  2. Kraka skriver:

    Tack Borthy! Jag är bättre, men inte helt bra. Visst går jag om er… 🙂

    Julian Assange är grundare av WikiLeaks och en frihetskämpe på internet. Många anser att han bör få Nobels fredspris. Men just nu tar den här historien, som enbart rör honom som privatperson, energi och uppmärksamhet från WikiLeaks viktiga arbete. Jag gillar inte män som tar sig friheter (om han nu gjort det), men just i det här fallet står jag till 100% på Julians sida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *