Lycklig resa

Amelia Adamo, kvinnan som ger ut en massa tidskrifter för i första hand kvinnor, har åter igen haft en av sina Lyckokryssningar. Det var den tredje resan, hon brukar ha en på våren och en på hösten. För mig var det tredje gången jag var med, jag har med andra ord varit med på alla hittills.

Själva upplägget är att man reser iväg på söndagkvällen med båt från Värtan med destination Åbo. Man börjar med att äta på kvällen och sedan är det en välkomstsamling. Kvällen kan sedan fortsättas med dans, trevligt umgänge och en drink i baren. Eller om man hellre vill kan man vila ut i sin hytt för att vara allert till nästa dag.

Dag två börjar med att man äter sin frukostbuffé och sedan går man till dagens föreläsningar. Det är bara sådana där uppbyggliga må-bra-föreläsningar som ger ny kraft i själen. På den här resan var det bland andra Nisse Simonsson som pratade om pessimister och optimister, Jan Guillou som berättade om hur han skapade Arn-böckerna, Mark Levengood som delade med sig från sitt liv och Yvinne Lin som tog oss med på en resa från Kinas parker till ett fullt utvecklat må-bra-koncept.

Amelia själv delade som vanligt med sig av sitt liv och inspirerade oss med sin otroliga livsglädje. Är jag hälften så fräsch som hon vid 63 kommer jag att vara lycklig, men jag är ju nästan tio är yngre och redan trött…. Men kanske fler Lyckokryssningar kan göra mig både piggare, fräschare och yngre? Nästa resa är i april 2011 och finns redan antecknad i min almanacka.

Amelia Adamo pratar med Nisse Simonsson

Amelia pratar med Nisse Simonsson

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Lycklig resa

  1. Snorkfröken skriver:

    Jag vill inte vara ytlig men jag tycker du är vackrare än Amelia 🙂

  2. Kraka skriver:

    Tack vännen! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *