As time goes by

Har ni saknat mig? Jag har saknat er och alla trevliga kommentarer. Men jag har bara inte hunnit skriva eftersom tiden helt gått åt till ”det där andra livet”, det som brukar kallas IRL – In Real Life.

Men vad har jag då gjort? Först och främst har jag arbetat, när man tänker efter så arbetar man allt väldigt mycket. Lite för mycket kanske. Men det kostar att leva ett aktivt liv och då måste man ju jobba mycket. Hemma har jag fixat och donat dels för att förbereda inför sommaren, dels har jag börjar förbereda för målning och tapetsering. Jag har börjat mitt sommarjobb och redan hunnit vara där en dryg månad. Tänk vad tiden går fort!

En dag i maj var jag nere i Vadstena på intervju eftersom jag sökt Svenska kyrkans grundkurs. Det var 35 sökande till de 20 platserna och jag reste hem tänkande som Askungen: Vad är väl en bal på slottet…, vad är väl en plats på kursen…, jag kan söka igen…  Den 14:e september börjar jag den två terminer långa utbildningen som är på halvfart och distans. Ser verkligen fram mot det!

I slutet av maj, strax efter att man släppt den, köpte jag en ny mobil, en Galaxy S II. Jag hade länge funderat på att köpa en Androidtelefon och väntade på att just den modellen skulle släppas. Redan första dagen var jag och ”kände” lite på den. Jag blev omedelbart förälskad.

Jag har bott några veckor i Göteborg, på Stigbergsliden, medan jag väntade på att det skulle bli dags att flytta in i mitt underbara sommarboende vid havet. Det är fantastiskt att få möjlighet att bo hela sommaren alldeles vid havet, ta långa promenader och höra vågorna. Det enda problemet är att jag saknar mina kattpojkar, men jag vet ju att min son tar hand om dem och att de har det bra.

Jag har sett ett antal filmer tillsammans med min son och jag har läst några böcker, för att nämna en av dem vill jag rekommendera Ann Rosmans Porto Francos väktare.  Boken utspelar sig på Marstrand och de kringliggande öarna. Det är hennes tredje bok och nu är jag verkligen sugen på att läsa de två tidigare.

I mitten av juni var jag i Skillingaryd på studentlunch. Det var trevligt att träffa vännerna där, det var många år sedan sist jag var på besök. Som sagt, tiden går fort.

Men livet innehåller inte bara glädje, det finns sorg också. I början var jag och min son på en begravning. En av mina vänners mamma begravdes. Jag har kännt henne nästan hela mitt liv, sedan jag var fem år, och min son har träffat henne av och till under hela sitt liv. Sorgligt, men en fin och värdig begravning.

Förra helgen var jag på kongress i Uppsala. Jag var ombud på Socialdemokrater för tro och solidaritets kongress. Ja, när jag åkte dit hette de ju fortfarande Sveriges kristna socialdemokrater, men under kongressen togs ett beslut om namnbyte. Det var en splittrad kongress eftersom vi inte, som tidigare år, höll ihop delegationen med regelbundna delegationsmöten och diskussioner inför motionsbehandlingarna. Visst var det trevligt att vara där, men det fanns ingen gruppkänsla.

Midsommarhelgen var jag ledig, men tyvärr kunde jag ändå inte vara med Tjejgänget och fira. Istället tillbringade jag tiden med att läsa, äta och vila. Det gick ju bra det också.

Nu fortsätter sommaren och förhoppningsvis ska jag hinna lämna en och annan rapport från min sommar och kanske få veta, i era kommentarer, lite hur ni andra har det.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

7 svar på As time goes by

 1. Singelpappan skriver:

  Hoppas att du får en riktigt skön sommar på västkusten…

 2. Kraka skriver:

  Tack! Önskar också dig en skön sommar.

 3. Lobelia skriver:

  JA!!!! Jag har saknat dig!!!! Blir ju orolig juh. Men nu när du är tillbaka är det ok. 🙂

 4. Kraka skriver:

  Det har varit så mycket ett tag. Men jag hör av mig, vi måste ju ses. Kanske kan du komma hit ut och hälsa på mig. Kram!

 5. Lobelia skriver:

  Gör jag gärna!!

 6. Borthy skriver:

  Du har verkligen inte legat på latsidan!
  Vad innebär kursen? Vad blir du? Jag tycker du är fullärd i Svenska kyrkan och du borde kunna vara lärare för andra människor.
  När kommer du tillbaka till oss? Hoppas att du har det riktigt bra.
  Konstigt…jag har aldrig tänkt på att du har /haft föräldrar. Jag tror att de var väldigt fina människor för du är en så bra människa. Kram och fortsatt trevlig sommar.

 7. Kraka skriver:

  Hej Borthy!
  Det var många frågor…

  Kursen är väl något slags förberedande kurs i teologi med betoning på Svenska kyrkans tro och lära. Är på 20 poäng, eller 30 högskolepoäng heter det väl numera. Alltså motsvarande en termins heltidsstudier. Men jag ska som sagt gå den på halvfart.
  Jag kommer inte att ”bli” något alls. Om man ska bli präst eller diakon måste man gå den här kursen. Men jag gör det för min egen skull och egna uppbyggelse. Jag kommer också att få en utbildning till pilgrimsledare eftersom man i Vadstena samarbeter med Pilgrimscentrat där.

  Jag har fått ett vikariat från 1:a september till 31:a maj. Kommer alltså tillbaka i början av september.

  Konstigt att du inte tänkt på att jag har föräldrar… Jag har ju skrivit om dem på lite olika ställen i bloggen. Men det är helt riktigt att jag sällan, eller mer eller mindr aldrig, pratar om dem. Mamma dog 1982 och pappa 1991 så det är länge sedan.

  Kram tillbax och ha en trevlig sommar du också. Min sommar är underbar här på Marstrand och jag har det bra på Kungälvs IVA också även om vi har rätt så mycket att göra och väldigt sjuka patienter. Mycket mer än jag trodde.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *