Flyttbestyr

Jag har flyttat. Inte var det väl precis frivilligt, men det blir säkert bra när alla bitar fallit på plats.
Nu är det ju inte så att jag övergivit min älskade lägenhet eller mitt älskade Järva. Nejdå, det är bara Loopia som gjort om sin bloggtjänst och därför har min blogg flyttat. Men inte ens den har ny adress.

Det  var ett himla pyssel med flytten trots att jag bjudit hem min alldeles egen datanörd för att allt skulle gå smidigt och bra. Men icke sa nicke, det sket sig. Allt var gjort efter instruktionen men inget, absolut inget, fungerade.  Min son morrade om att det måste vara något fel hos Loopia.

Efter en timme i telefonkö fick vi kontakt med supporten och efter en stunds konfererande kunde man konstatera att det var en DNS-server som hängt sig hos Loopia och som var orsak till problemet.

Nu verkade allt rulla på och bloggen importerades till sin nya plats. Men bilderna i databasen har det hänt något med, de syns inte trots att de finns importerade i mediabiblioteket och alltså också blivit flyttade. Däremot syns mina bilder som är länkade från flickr.
Nu är ju inte det precis någon katastrof. Loopia har lovat titta på det imorgon och försöka hitta felet. Annars får jag helt enkelt ladda upp de bilderna också på flickr.

Det här inlägget postades i Internet, Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *