Oceaner av tid – eller hur man allt för snabbt spenderar 23 timmar och 45 minuter

Jag hade jobbat hela helgen, kvällspass. Med andra ord hade jag gått miste om fredagskvällen, lördagskvällen och söndagen.
När jag äntligen kom hem var klockan nära midnatt och min söndagskväll kunde börja, en söndagskväll som skulle tjäna som både fredagskväll och lördagskväll.

Från det att jag stämplade ut på jobbet tills jag måste stämpla in igen låg en tidsrymd på 23 timmar och 45 minuter. Lite lätt ironisk är jag när jag kallar min ledighet för en ocean av tid. Schemaläggningen är verkligen hopplös på min nuvarande arbetsplats.

Det tog en stund innan jag kom iväg från jobbet, drack en kopp kaffe först. Sedan skulle jag byta om, gå ut till parkeringen och röja bort all snö från bilen. Men när jag väl kom iväg så gick resan bra, de är inte så mycket trafik vid den tiden på kvällen. Men klockan var ändå vid 23-tiden när jag kom hem.

Jag började med att fixa lite åt pojkarna, bytte vatten och gjorde rent i lådan. Sedan slog jag upp ett glas rött åt mig och la upp lite Shebapaté åt kissepojkarna. Vi brukar ha den fördelningen på vårt kvällsmys.

Tittade på En pilgrims död på TV play samtidigt som jag förde en sms-konversation med min son och hade koll på några kommentarer på Facebook. När TV-programmet var slut var det sovdags.

Vaknade vid 8-tiden och åt frukost medan jag gick igenom de nyhetssajter jag brukar läsa. En och annan intressant artikel fanns. Bland annat Checklistor ingen garanti för bra vård. Det han skriver är sådant jag många gånger själv sagt.

Efter frukost var det dags för städning ett par timmar. Ja, jag hade kunnat städa betydlig längre tid men hade i förväg bestämt att bara lägga 2 timmar av min disponibla tid på städning. Det fick bli köket och badrummet. Resten får tas en annan dag.
Medan jag läste en årsberättelse som jag ombetts ha synpunkter på lagade jag lite lunch och åt sedan den.  Därefter var det dags att gå ut för några ärenden. Klockan var då redan 13.35.

Jag hade ett ärende ute i Jakobsberg och på vägen därifrån passar jag på att äntligen köpa den där hyllan jag bestämt mig för att ha min skrivare på.
Jag traskade runt och tittade på lite olika saker och  drack en kopp kaffe med årets första semla. Visserligen är det inte fettisdag förrän den 12 februari, men det var extrapris i cafeterian. Jag köpte mig också en orkidé att ha i köket.

När jag kom hem igen tog jag det lugnt inför natten. Tittade först på Stjärnorna på slottet och sedan på På spåret. Jag kokade potatis och packade min nattlunch, åt lite sill och drack kaffe. Min son tittade in för att hämta bilnycklarna och sedan bära in paketet med hyllan.
Försökte också sova tre kvart,  men de gick inget vidare bra. Det är förkastligt att blanda dag- och nattpass om vartannat.

Sätter mig i bilen och kör till min arbetsplats. Byter om, tar en kopp kaffe, stämplar in och börjar arbeta. Ledighetstiden är förbrukad och slut.

 

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *