Datorn är död, länge leve datorn!

Tidigt i morse drog min dator sitt sista andetag. Den har varit sjuk länge och klarat sig med konstgjord andning av diverse slag. Det var med andra ord ingen överraskning att den dagen skulle komma då den gick sönder helt. Det som hände var något  som man inte direkt kan laga, eller i vart fall inte till en rimlig kostnad. Inte alls som när hårddisken dog och en ny kunde transplanteras för några hundralappar.

Eftersom jag bland annat har en hel del förtroendeuppdrag där det är nödvändigt med tillgång till dator, är van vid att använda datorn som sällskap, dagstidning, istället för TV och till uppslagsverk för allt som jag någonsin kan fundera över så var det nödvändigt att omgående införskaffa en ny.

Nu har den äntligen kommit hem och vi håller på att bekanta oss med varann. Den är lik min gamla och ändå inte. Men det är skönt att kunna skriva utan att vara rädd att det ska vibrera för mycket och den ska glappa loss i sitt inre, det är skönt att den har alla tangenter – den gamla var rätt tandlös efter många års flitigt användande. Jag känner redan att vi kommer att bli lika goda vänner som min gamla som varit en trogen följeslagare.

 

*När kungen dör ropas det ut Konungen är död. I nästa andetag ropas Länge leve konungen som en hälsning till den nya kungen.

Det här inlägget postades i Internet, Livet. Bokmärk permalänken.

3 svar på Datorn är död, länge leve datorn!

 1. Gunnar skriver:

  Grattis till en ny dator! Måste vara skönt att slippa den gamla och krånglet. Har du skaffat Windows8?

 2. Kraka skriver:

  Ja, det är så skönt att kunna skriva fort och inte vara rädd för att det skakar för mycket. Jag har haft problem minst ett år dels med det här glapproblemet dels med att den överhettat och stängt av sig. Nej, det är en 7:a men någon specialversion som jag inte minns vad han sa den heter.

 3. Känner igen problemen.
  Min Laptop från Mars 2008 (minne 2005)

  Nyligen hade jag besvär med att bildskärmsrutinen inte svarade. det blev bara svart.
  Sedan gick jag igenom ett program där felet skulle vara avhjälp, nej det svartnade, då klickade jag på att förminska texten = normaltext för de seende. men myrskrift för mig.

  Nu ett tag har jag fått Virusvarningar Adward win 32 Prince Gong. Windows spy net, söker granskar och tar bort.
  Igår fick jag ingen varning, läser då att min hyresvärds dator har haft intrång av något främmande. Har haft Virus win 32 Trojaner värsta sorten 2009. Fixade det med Microsofts hjälp någorlunda men inte bra.

  Jag har blivit beroende av denna tingest jag med,
  Men Prinsen blir inte lidande.

  Hej på ett tag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *