Alltför svår bok – Bokbloggsjerka 22-25 mars

Bokbloggsjerka handlar, som det låter, om böcker.  Varje fredag till måndag skriver ett antal bloggare utifrån en given fråga. Veckans fråga är: Kan du ge exempel på en hyllad bok som du avskydde eller som du inte alls förstod dig på? Om du klickar på länken hittar du de andra som också svarat på frågan.

Aleksandr Solzjenitsyn, som fick Nobelpriset 1970, har skrivit en bok som heter Cancerkliniken.
1970 var jag bara 15 år och inte alls mogen för litteratur av den kalibern. Hur jag än försökte så lyckades jag bara läsa cirka sjuttio sidor. Sedan åkte boken först in i bokhyllan och senare ner i en låda där den troligen ligger ännu.

Solzjenitsyn är en fantastisk författare och har bland annat skrivit En dag i Ivan Denisovitjs liv, en bok som jag tyckte var mer lättsmält. Men det kan ju också bero på att jag var vuxen när jag läste den. Får nog ta och ge Cancerkliniken en chans till…

 

Det här inlägget postades i Böcker, Bokbloggsjerka 2013. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *