Undertiden – En musikalisk pjäs om tiden som gick sin väg

Vi var på teater igår, på Dramatens scen Elverket, och såg Undertiden – Ett musikaliskt experiment om tiden som gick sin väg,

Vad är tid? Vad händer med oss medan tiden går? Går tiden eller är det vi som rör oss?
”På en oansenlig gata passerar människor förbi. De flesta är främlingar för varandra, andra är bekanta. Snart är platsen tom. Men tänk om allt det som sagts, om alla de tankar, händelser och möten som ägt rum på den här platsen finns kvar någonstans? Som minnen, Som minnen, som stoft av levt liv. Och tänk om man kunde lyssna av dessa meddelanden på något sätt?”
Texterna är skrivna av Jacob Hirdwall, Nadja Weiss, Mikael Smedbäck, Mattias Silvell och Gunnar Ekelöf. Musiken är nyskriven av Tonbruket.

Efter teatern gick vi till Pizza Hut och åt varsin pizza och delade en flaska vin och hade kvalitetstid. Det är förunderligt skönt att ha en så nära och fin relation och dela både tankar och en hel del intressen.
Naturligtvis pratade vi om pjäsen vi sett, men också om många andra saker som pytonprogrammering, människorna som passerade förbi och livet i största allmänhet.


Öppningsscenen. Ett ensamt band spelar skön musik och golvet är fullt av röda kassar. Spännande saker skulle komma att ske…

 

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Teater, museum, kultur, musik, Yin och Yang, livsbalans, tid. Bokmärk permalänken.

4 svar på Undertiden – En musikalisk pjäs om tiden som gick sin väg

 1. Hejsan Monika !

  Under kan ske. Men evigheter sedan jag var på teater.
  Är nog inte tillräckligt intresserad längre, mycket beroende
  på mitt fina kattsällskap.

  Har ger mig så mycket glädje och spelar upp små scener för mig
  varje dag.

  Tiden är ingenting.
  Tiden sätter sina spår.

  kram Mi

  • Kraka skriver:

   Både min son och jag är väldigt intresserad av film och teater och försöker gå tillsammans lite då och då. Vi delar också en hel del andra intressen och har alltid trevligt när vi tillbringar tid tillsammans.

   Tid är spännande och jag har många funderingar om tid som går, rinner som vatten, och om tid som linjär och/eller cirkulär företeelse.

   Kram
   /Moah

 2. Louise skriver:

  Sådant här är trevligt tycker jag. Det behöver inte vara ”superbra”! Det är trevligt i alla fall. Bara att komma iväg på något som ger lite upplevelser och spännande funderingar.

  ”Tid” är något som jag tror att vi människor alltid kommer att fascineras av. Underligt vore det väl annars då tiden har en så stor effekt och plats hos oss …
  Spännande!

  • Kraka skriver:

   Tid är enormt fascinerande och jag ägnar mycket tid åt att fundera på begreppet tid. Det är väl sådant man kallar metatänkande tror jag. Metatankar är i allafall tankar om sina tankar så att använda tid till att fundera över tid borde ju heta något med meta…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *