Bokformat – Bokbloggsjerka 31 maj-3 juni

Bokbloggsjerka handlar, som det låter, om böcker.  Varje fredag till måndag skriver ett antal bloggare utifrån en given fråga. Veckans fråga är: Vilket är ditt favoritformat när det gäller böcker? (Observera att ni inte behöver begränsa er till bara till ETT). Om du klickar på länken hittar du de andra som också svarat på frågan.

Jag är, och har alltid varit, förtjust i pocketböcker. Eftersom jag alltid vill ha en bok med mig och läser dem överallt är det det mest praktiska formatet. De är oftast betydligt lättare än en inbunden bok och priset gör att det känns mindre katastrofalt om olyckan är framme.
På senare tid, inte bara sedan jag skaffade Storytel, men kanske det senaste ett eller två åren har jag insett att talböcker har en hel del fördelar och att jag kan göra annat samtidigt som jag lyssnar. Både promenader, ensamma resor i kolektivtrafiken och städmoment,  som varken är bullriga eller kräver koncentration, förgylls nu med en bok i örat.

Det här inlägget postades i Böcker, Bokbloggsjerka 2013. Bokmärk permalänken.

5 svar på Bokformat – Bokbloggsjerka 31 maj-3 juni

 1. Bokdamen skriver:

  Jag har också blivit väldigt förtjust i ljudböcker; tog lite tid innan jag fastnade men nu tycker jag att det är väldigt praktiskt och skönt att vila ögonen ibland 🙂

 2. Sara Pepparkaka skriver:

  Jag har inte så stor skillnad på formaten, men jag gillar nog pocketböcker bäst på något sätt.

 3. Freja skriver:

  Jag väljer inbundna i första hand och pocket i andra, men gillar varken e-böcker eller ljudböcker…

 4. Ewa K skriver:

  Ljudböcker är perfekta vid bilkörning.

  • Kraka skriver:

   Det håller jag verkligen med om! Speciellt om man ska köra långt är det bra att ha något att lyssna på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *