Öbergs på Lillöga – Åttiotalsnostalgi

Under sommaren har SVT visat en filmserie med tio avsnitt om familjen Öberg som flyttar från stan till den lilla ön Lillöga i skärgården.
Det som gör den här serien så intressant är att den är så mycket nittonhundraåttiotal. Vi som levde då, och var någorlunda vuxna för att minnas, känner igen så mycket av kläder, hur man resonerade om livet och hur man mitt i svårigheterna fortfarande trodde på en ljusare framtid.
Filmen är från 1981 och därmed från tiden före Palmemordet, den händelse som vände Sverige mot en annan horisont. Numera är vi få som tror på solidaritet, att hjälpas åt och att Sverige är ett land för alla oss som bor här. Ibland är det skönt att släppa nuet och minnas att det fanns en annan tid…

Filmserien har gått på svtplay och det är fortfarande 12 timmar kvar att titta. Men den finns också på DVD och är du filmintresserad, speciellt då av film från olika epoker, ska du absolut inte missa Öbergs på Lillöga.

Det här inlägget postades i Film, Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Öbergs på Lillöga – Åttiotalsnostalgi

 1. Ingrid skriver:

  Jag har följt den här serien i sommar och tror inte att jag sett den förut. Jättemysig är den.

  Kram

  • Kraka skriver:

   Jag har inte sett den förrut, annars är det många av de sveska serierna jag sett. Det börjar ju bli lite kult med gamla serier så kanske får vi se fler fram över? Minns du den där serien som gick i flera sässonger om människor i ett radhusområde? Svenska hjärtan tror jag den heter, jag har den på DVD någonstans. Eller Varuhuset, den gick ju också i flera år. Tre kronor också, ja det är många man sett genom åren…

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *