Gradfritt

Pippi Långstrum har visst sagt: Vi ska vara glada för att vi har nåt väder alls, det är inte alla som har.” Imorse hade vi inga grader alls i Kungälv och det fanns en riktigt hård isskorpa att skrapa på bilens vindruta.
Parkeringen och vägen låg i dimma, en så tjock dimma att jag inte såg Angeredsbron förrän jag var alldeles under den och därför missade avfarten. Inte för att det är något större problem, det går bra att ta nästa avfart och åka en mindre väg tillbaka.

Angeredsbron var helt insvept i dimma, men precis i slutet av bron öppnade sig en fantastisk utsikt där solen glittrade i husen uppe i Gårdsten. Det är en perfekt höstmorgon med klar, kall luft nere i Angered och  uppe på Rannebergen. Men jag ska sova, det är fler nätter som ska jobbas och sedan kommer en fullspäckad helg som jag inte vill vara för trött för att njuta av.


Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Gradfritt

 1. Gunnar skriver:

  Det är vackert nu! Gäller bara att se upp med dimma och den första frosthalkan.

  • Kraka skriver:

   Halkan är jag alltid rädd för. Tänkte på det imorse när alla berättade att det var nollgradigt och skrapis på rutorna. Men när jag väl kom ut på vägen verkade alla bildäcks friktion ha värmt upp och det var inte alls halt. Men du har rätt, man får se upp nu och vara försiktig. Det är väl ändå ett bra tag kvar innan man får sätta på dubbdäck. För på is är det bara dubb som tar, däckmöstret är mindre viktigt oavsett vad vissa vill få oss att tro.
   Men jag gissar att det här på västkusten blir sådan där slabbig snömodd som jag avskyr och då är däckmöntret viktigt.

 2. Frudin skriver:

  Skrattade åt det du skrev om Pippi och inga grader 🙂
  Det låter som en spännande kommande helg? Ska ni in i dimman månne?

  • Kraka skriver:

   Dimma verkar vara ett normaltillstånd här på hösten. I helgen ska jag dock låta mig upplysas…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *