Karriärhandbok för kvinnor

Av en händelse köpte jag Karriärhandbok för kvinnor av Solveig Norberg och Hanna Lumikero. Det blev ett lyckat köp.

Även om boken med sina 200 tips om hur man maxar karriären inte är helt tillämplig på vården har den ändå mycket att ge, Små saker man inte tänker på, som hur man bör uppträda, klä sig och inte minst vad man absolut inte ska göra på jobbet. Som tillexempel fokusera på sin bantning och sitt pulverdrycksätande. Man ska heller inte prata för mycket om familjen och trötta ut omgivningen med dagissnack och blöjproblem. Ett av de otaliga citaten i boken kommer från Tage Danielsson, en man som sa många kloka saker under sin alltför korta levnad: ” Det är en sak jag uppskattar med barn, de går inte runt och visar fotografier på sina föräldrar”.

Boken har också många tips om hur man söker nytt jobb och hur man förbereder sig inför intervjun. Den biten är absolut tillämpbar för oss i vården, inte minst nu när turbulensen och nedskärningarna gör att rörligheten på arbetsmarknaden är stor.

Vill du lära dig en massa om hur du gör dig bäst på jobbet och samtidgt få dig många skratt, både  för att du känner igen dig och för att det är saker du inte tänkt på förut, då ska du läsa den här boken.

När jag köper böcker gör jag det oftast på Bokus.

Bokomslag Karriärhandbok för kvinnor (pocket)

Det här inlägget postades i Böcker. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *