EFIT – Ett Foto I Timmen – 16 november

EFIT, ett foto i timmen, är en sajt där man på givna dagar lägger upp en länk till sitt blogginlägg Ett foto i timmen. Sajten startade 2004 och har adress http://ettfotoitimmen.se

De andra deltagarnas EFIT den 16 novemberhittar du här.

Den 16:e november är dagen då min semester lider mot sitt slut och det är dags att resa hem. Hemresan börjar redan på eftermiddagen den 15:e och på grund av tidsförskjutningen blir det en extra lång dag.
På grund av olika personliga skäl har jag inte haft möjlighet att lägga upp de bilder jag tog den aktuella dagen förrän nu.
Det finns heller inga exakta tidsangivelser. Jag har ingen klocka, använder mobilen och den får man ju som bekant inte ha på under flygresor. För att det ska bli lika till alla bilder avstår jag från tidsangivelser rakt igenom.

 

Det är fortfarande några timmar kvar till midnatt, men det är lång väg till flygplatsen och trafiken är tät. Det är dags att ta farväl av Vietnam, eller i alla fall av Saigon som numera heter Ho Chi Minh City.

På plats i mitt säte på flyget. Jag har en lång resa framför mig och även om jag älskar att resa så är inte långa flygresor min favoritsyssla.

Mat på flyget är inte bara föda, det är också ett visst mått av sysselsättningsterapi. Det är många små burkar som ska öppnas och sedan ska maten ätas med plastbestick. Man ska helst låta bli att spilla också…

Det är inte bara på sittplatsen det är trångt. Förr eller senare behöver man gå på toa och det är tur att jag inte är jättetjock för då skulle jag inte kunna vända mig.
Rent och snyggt var det i alla fall.

Efter slumrande och vakenperioder omväxlande blir det så äntligen morgon. Frukosten är välkommen, inte minst kaffet.

På flygplatsen i Frankfurt är det julskyltat. Det är inte bara en julgran utan oräkneliga mängder. Känns onekligen lite underligt…

Vi har många timmar att vänta på vårt plan till Oslo och när vi gått runt och tittat på det mesta flera gånger sitter vi nära gaten och håller koll på planen och dricker lite kaffe.

När det börjar bli dags för bording får jag syn på en söt schäfervalp som också väntar i kön. Naturligtvis måste jag få klappa och fota den och frågar artig om det går bra. Det gör det.

Vi står i flygplanskö för att få komma ut på startbanan.

Nu är vi i luften och på väg mot Oslo.

Är det snö? Borde man spänna på sig skidorna? Nej, det är nog ingen bra idé…

Nu är vi inne över Norge.

Flygresan är över och jag har tagit tåget in till Oslo sentralstation för att vänta på mitt tåg till Göteborg. Passar på att äta en Clubsandwich och dricka ett glas rött.

Jag har väldigt gott om tid, det är lördag och det är inte så många avgångar att välja på. Jag tittar ut genom fönstret medan jag lyssnar på en minst sagt märklig diskussion.

Jag har bytt sittplats och utsikt. Det är aldrig bra att sitta för länge och kanske framstå som en av dem som håller till på stationen. För det kunde jag konstatera när jag lyssnade på samtalen att Oslo sentralstation är ett betydligt mer kriminellt tillhåll än vad jag är van vid från Stockholm och Göteborg.

Nu sitter jag på tåget och stirrar in i sätet framför. Lika trist som på flyget, men det är lättare att gå omkring och inte lika trångt.

Drottningtorget i Göteborg. På väg från Centralen till spårvagnen till Angered.

Hemma i mitt rum på Rannebergen. Egentligen skulle jag velat vara hemma i Kista, men jag måste ju jobba lite ibland också…

Innan jag går och lägger mig packar jag upp och sorterar smutstvätten. Det är en ordentlig hög som ska tvättas nästa gång jag reser hem.

Det här inlägget postades i EFIT - Ett Foto I Timmen - 2013. Bokmärk permalänken.

2 svar på EFIT – Ett Foto I Timmen – 16 november

 1. Ingrid skriver:

  Det är kul med Efit och din dag blev ju lite annorlunda.
  Jag har inte varit med i Efit på några år nu. Få se om jag kanske tar upp det igen nästa år.
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Det vore roligt om du är med nästa år. EFIT är kul just för att man tar en hel del bilder man nog inte skulle gjort annars.

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *