Ett sällsamt möte

Kvällen före julafton hade jag ett sällsamt möte. Jag var på väg till jobbet och tittade in i blomsteraffärens fönster och det är då får jag se den.
På disken sitter en rödrandig katt med en rosett om halsen. Vi tittar på varann och har en intensiv ögonkontakt. Jag står kvar länge och tittar och undrar vad den gör där. Ingen människa syns till och det är mörkt i den stängda affären. Så här i efterhand har jag lite svårt att riktig förstå vem det var. Var den på riktigt eller var det en julhälsning från en katt på andra sidan. För ni vet väl att på julaftonsnatten kan djuren tala med oss människor.

 

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

9 svar på Ett sällsamt möte

 1. Hejsan och god fortsättning !

  Helt säkert att det var en andekatt är det inte. Kan ju vara en vaktkatt.
  Eller att de inte hade någon annanstans att förvara katten-.
  Du får gå till butiken en vardag och få reda på orsaken—lova.

  Ha en fortsatt trevlig helgända.
  Och Gott slut och Gott Nytt År.

  Kram Mi

  • Kraka skriver:

   Jag har tittat efter katten både kvällar och morgnar när jag gått förbi men inte sett den mer. Däremot har jag sett hon som har affären när hon pysslat med blommorna inne i rummet bakom. Men den aktuella kvällen var det mörkt även därinne.

   Önskar dig ett Gott Nytt 2014!

 2. Louise skriver:

  Hm … så mystiskt! Det kanske var en väktarkatt … 😉

  Hoppar runt bland mina bloggvänner och hälsar på. Önskar God fortsättning, och när jag ändå är i farten så önskar jag Gott Nytt År också …

  Jag har varit dålig på att besöka mina bloggvänner ett tag, men jag har inte glömt någon …

  Kramis

  • Kraka skriver:

   Tack! God fortsättning och Gott Nytt År till dig också!
   Jag hinner inte alltid med vännernas bloggar heller. Speciellt inte att skriva kommentarer. December, och även november då jag hade min huvudsemester för året, har varit mycket resande och olika aktiviteter.

   Jag ska kolla upp det här med katten vid tillfälle.

   Kram

 3. Gunnar skriver:

  Ja det var märkligt. Kanske förstör du magin om du går dit o kollar igen?

  • Kraka skriver:

   I januari ska jag göra en vecka dagpass för att lära mig några nya apparater och göra min årliga HLR-utbildning (hjärt-lungräddning). Då ska jag gå in i den där blomsteraffären och fråga efter katten. Tror jag ska ta med en liten julklapp till den också, det är nog så att hon som äger affären ägs av katten. (Man äger inte en katt, det är alltid tvärtom).

   Gott Nytt År Gunnar!

 4. Äppelblom skriver:

  Hittade din bloggadress hos Dagny och blev nyfiken.
  Katt i blomsteraffär låter mycket bekant. När min syster övertog en blombutik, så fick hon samtidigt ta över en katt som slagit sig ner i affären. Katthonan födde till och med ungar i utrymmet bakom butiken. Hon hade ett eget hörn med en bädd i ett fönster där hon brukade ligga och sova. Efter ett par år tog min syster med katten hem till sig och den bor fortfarande kvar hos henne. När kissen inte fanns kvar i butiken längre var det många som kom och frågade efter henne och de saknade att de inte kunde stå utanför fönstret och titta in på henne.
  Hennes tre kattungar blev alla adopterade till gamla snälla tanter.
  Ha det bra och Gott Nytt År!

  • Kraka skriver:

   Trevligt att du tittade in hos mig! Du är alltid välkommen att läsa och kommentera. Ska titta in hos dig också om en stund.
   I Mariefreds färgaffär fanns det en katt som hade en egen korg på disken. Den bodde i samma hus och vistades ofta i affären. Men den här katten har jag aldrig sett förrut, men jag ska kolla upp vem den är och vad den gjorde där kvällen före julafton. Sedan ska jag berätta.

   Passar på att önska dig Gott Nytt 2014

 5. Pingback: Försenad julklapp åt Ziggy | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *